Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Despre ortodonție și rolul unui specialist ortodont

Despre ortodonție și rolul unul specialist ortodont

Despre ortodonție și rolul unul specialist ortodont

Cuvântul ortodonție vine la rândul lui din greacă și înseamnă – “orthos” a îndrepta și “dontos” dinți – reprezentând o specialitate separată în stomatologie, având scopul de a îmbunătăți aspectul, poziția și funcționalitatea dinților crescuți greșit și de a-i realinia.

Pentru a fi mai ușor de înțeles, putem spune că prin procedurile de ortodonție, dintîi strami sunt aliniați correct de către un medic ortodont prin folosirea implanturilor fixe sau mobile.

Cum ne afectează poziția incorectă a dinților?

Această poziție incorectă nu este doar o problema estetică, ci poate duce la probleme reale de sănătate, cât se poate de serioase. Pe lângă faptul că îți va fi foarte greu să îi cureți bine, chiar și printr-o metodă corectă de periaj, acest lucru prezintă un risc foarte mare pentru dezvoltarea cariilor. Datorită carierii, boli parodontale pot apărea. În aceste cazuri, dintîi pot fi pierduți destul de devreme.

De asemenea, datorită poziției incorecte, mușchii masticatori pot fi forțați să depună și mai mult effort decât de-obicei, cauzând nu doar dureri de cap, ci chiar și dezvoltarea unei disfuncții a articulatiei temporo-mandibulare. La rându-i, pot apărea dureri musculare la nivelul gâtului, umerilor și a coloanei în zona toracala.

Trebuie menționat și faptul că o asemenea poziție poate duce la o mușcătura greșită dintr-un obiect sau aliment, fiind posibilă o fractură dentară. Acest lucru este posibil deoarece acești dinți sunt extrem de expuși la lovituri sau accidentări, restul danturii ne-preluând același nivel de șoc.

Ce sunt aparatele ortodontice?

Aparatele ortodontice sunt mijloace prin care se realizează îndreptarea poziției dinților, și reglarea muscaturii, fiind de mai multe feluri, fixe sau mobilevizibile sau invizibile. Acestea se recomandă de către un medic ortodont în funcție de fiecare caz în parte.

Aparatele dentare, cum sunt cunoscute de altfel, acționează pentru realinierea dinților, reantrenarea mușchilor și influențarea creșterii maxilarelor. Acestea funcționează prin exercitarea unei presiuni ușoare asupra acestora și a dinților. În funcție de severitatea cazului, un medic stomatolog poate recomandă ce tip de aparat dentar ai nevoie.

Important de menționat este faptul că tratamentul ortodontic are mai multe avantaje, cu cele mai importante fiind o mai bună sănătate orală, un aspect plăcut dar și durabilitate crescută a dinților.

Pe lângă aspectul fizionomic pe care îl conferă aparatele dentare, ele conferă și o stare de sănătate a aparatului dentomaxilar.

Mai mult decât atât, în prezent, dacă un potențial pacient nu își dorește că acesta să se vadă, există și aparate invizibile, tocmai pentru a putea fi purtate dar ascunse.

Iar acum, datorită tehnicilor moderne apărute care există chiar și în clinică noastră, dintîi aliniați incorect, pot fi îndreptăți nu doar la copii, ci la orice vârstă!

Apelează și tu la un medic specialist ortodont din clinică stomatologică Dr. Kurbe Center pentru un consult de specialitate. Specialiștii noștri se vor asigura că te vor ajută cât mai bine să îți rezolvi cât mai rapid și eficient problemele dentare.

Și nu uită un lucru foarte important, în cadrul clinicii noastre poți beneficia mereu de cele mai bune oferte.

Ofertele lunii

Leave a comment

× Chat