Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

WAX UP- Ce inseamna de fapt?

WhatsApp Image 2022-11-09 at 23.00.25 (1)
WAX UP- Ce inseamna de fapt?

Wax-up-ul reprezinta un instrument valoros pentru refacerea oricărui zâmbet, deoarece acesta oferă pacientului posibilitatea de previzualizare precisă a modului în care vor arata dintii lui la sfarsitul tratamentului protetic, fie ca vorbim despre fatete sau despre coroane.

Daca va doriti fatete, dar nu sunteti siguri de forma,volumul sau dimensiunea acestora , Wax-up-ul reprezinta metoda ideala de a decide impreuna cu medicul , in mod real si concret ceea ce va doriti la sfarsitul tratamentului protetic.

Wax-up-ul reprezinta un procedeu de modelare manuala sau digitala a dintilor, realizat inainte de a incepe tratamentul stomatologic. Scopul principal al acestui proces este de a crea o simulare tridimensionala a dintilor viitori, astfel incat pacientul si medicul stomatolog sa poata vizualiza cum vor arata dintii dupa finalizarea tratamentului.

Procesul de wax-up poate fi realizat manual sau cu ajutorul tehnologiei digitale, cum ar fi software-ul de modelare dentara. In cazul unui wax-up manual, un specialist in laboratorul dentar modeleaza manual o macheta de ceara in forma de dinti. Aceasta poate fi apoi utilizata pentru a crea modele de lucru si pentru a realiza restaurarile dentare definitive.

In cazul wax-up-ului digital, se utilizeaza un scanner intraoral pentru a obtine o imagine tridimensionala a dintilor pacientului. Aceasta imagine poate fi apoi utilizata pentru a crea un model virtual de dinti, care poate fi ajustat si personalizat pentru fiecare pacient. Aceasta abordare poate ajuta la crearea unui wax-up mai precis si mai detaliat.

Wax-up-ul poate fi utilizat pentru o varietate de tratamente dentare, inclusiv pentru realizarea coroanelor dentare, a fatetelor dentare si a lucrarilor protetice. Aceasta tehnologie poate ajuta medicul stomatolog sa planifice tratamentul in detaliu si sa ofere pacientului o previzualizare a rezultatelor finale, astfel incat pacientul sa poata lua decizii informate in ceea ce priveste tratamentul stomatologic.

In concluzie, wax-up-ul este un instrument valoros in practica stomatologica moderna, care poate ajuta la planificarea si realizarea unor tratamente dentare personalizate si de inalta calitate.

Leave a comment

× Chat