Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Smoker Lines – Ridurile deasupra buzei superioare și cum să le tratezi

Smoker Lines - Ridurile deasupra buzei superioare și cum să le tratezi

Smoker Lines - Ridurile deasupra buzei superioare și cum să le tratezi

Ridurile deasupra buzei superioare, cunoscute sub numele de „Smoker Lines” (liniile fumătorului), sunt un semn comun de îmbătrânire facială. Aceste linii fine sau adânci se formează în jurul gurii și pot apărea nu doar la fumători, ci și la persoanele care nu au fumat niciodată. Fumatul excesiv, expunerea la soare, pierderea elasticității pielii și mișcările repetate ale mușchilor faciali sunt factori ce pot contribui la dezvoltarea acestor riduri.

Cauze ale Smoker Lines:

 • Fumatul: Fumul de țigară conține substanțe chimice care duc la degradarea colagenului și elastinei, principalele proteine care mențin pielea fermă și elastică.
 • Expunerea la soare: Radiațiile ultraviolete (UV) din soare pot deteriora structura pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire, contribuind la apariția ridurilor.
 • Pierderea de volum facial: Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră își pierde treptat volumul, ducând la formarea de riduri, inclusiv Smoker Lines.
 • Mișcările repetitive ale mușchilor faciali: Anumite mișcări repetitive ale mușchilor din jurul gurii pot agrava apariția ridurilor.

Tratamente pentru Smoker Lines:

 1. Toxina botulinică (Botox): Injecțiile cu Botox pot ajuta la relaxarea mușchilor responsabili de formarea ridurilor, reducând astfel apariția Smoker Lines.
 2. Umplere cu acid hialuronic: Prin injectarea de acid hialuronic, se poate restabili volumul pierdut al pielii, atenuând ridurile deasupra buzei superioare.
 3. Terapia cu laser: Laserul poate stimula producția de colagen și poate îmbunătăți textura pielii, reducând aspectul ridurilor.
 4. Peeling chimic: Peelingul chimic ajută la exfolierea stratului superior al pielii, promovând regenerarea celulelor și diminuând apariția ridurilor.
 5. Microdermabraziune: Această procedură abrasează delicat stratul superficial al pielii, îmbunătățind aspectul ridurilor și a texturii pielii.

Metode preventive:

 • Fără fumat: Cea mai bună metodă de prevenire a Smoker Lines este să renunți la fumat sau să eviți expunerea la fumul de țigară.
 • Utilizarea cremelor cu protecție solară: Aplicarea regulată a cremelor cu protecție solară ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de razele UV.
 • Menținerea pielii hidratate: Utilizarea unei loțiuni hidratante adecvate menține pielea suplă și hidratată.
 • Adoptarea unei diete sănătoase: Consumul unei diete bogate în antioxidanți și nutrienți poate susține sănătatea pielii.
 • Evitarea mișcărilor faciale repetitive: Când e posibil, încearcă să eviți mișcările repetitive ale mușchilor din jurul gurii, cum ar fi strâmbatul în exces sau ținerea frecventă a paie-ului.

Cât durează tratamentul și efectul acestuia

Durata tratamentului și efectul acestuia pentru Smoker Lines (ridurile deasupra buzei superioare) pot varia în funcție de tipul de tratament ales și de răspunsul individual al pacientului. În general, tratamentele pentru Smoker Lines oferă rezultate temporare și pot necesita sesiuni periodice de întreținere pentru a menține efectul dorit.

Tratamentele pentru Smoker Lines și durata lor:

 • Toxina botulinică (Botox): Injecțiile cu Botox pot dura în jur de 10-20 de minute și, de obicei, oferă rezultate vizibile în câteva zile până la o săptămână. Efectul Botox durează aproximativ 3-4 luni, după care se poate reveni pentru o nouă sesiune.
 • Umplere cu acid hialuronic: Procedura de injectare a acidului hialuronic durează aproximativ 30 de minute și efectul este vizibil imediat. Durata efectului poate varia între 6 luni și 1 an, în funcție de tipul de acid hialuronic utilizat și de reacția individuală a pacientului.
 • Terapia cu laser: Sesiunile de terapie cu laser pot dura între 15 și 30 de minute, iar efectul se poate vedea în timp, pe măsură ce producția de colagen este stimulată. Pentru a obține rezultate optime, pot fi necesare mai multe sesiuni, iar efectele pot dura de la câteva luni până la un an.
 • Peeling chimic: Procedurile de peeling chimic pot dura între 15 și 45 de minute, în funcție de tipul de peeling utilizat. Efectul inițial poate fi vizibil după câteva zile de la procedură, iar pielea continuă să se îmbunătățească pe parcursul a câteva săptămâni. Rezultatele pot fi de durată, dar necesită întreținere periodică.
 • Microdermabraziune: Sesiunile de microdermabraziune pot dura aproximativ 30 de minute și pot fi necesare mai multe sesiuni pentru a obține rezultate optime. Efectul este vizibil după prima sesiune și poate dura câteva luni, dar este temporar și necesită întreținere.

Efectul tratamentelor pentru Smoker Lines este, în general, temporar. Fie că vorbim despre Botox, acid hialuronic, terapie cu laser, peeling chimic sau microdermabraziune, tratamentele nu previn complet apariția viitoare a ridurilor, dar pot atenua semnificativ aspectul lor existent și pot îmbunătăți textura și aspectul general al pielii.

Este important să ții cont că fiecare pacient are un răspuns individual la tratamente și rezultatele pot varia. De asemenea, factorii precum stilul de viață, expunerea la soare și îngrijirea pielii post-tratament pot influența durata efectului. Pentru a menține rezultatele obținute, se poate recomanda efectuarea de ședințe de întreținere la intervale regulate.

Leave a comment

× Chat