Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Detartraj dentar: protejează-ți zâmbetul și sănătatea orală

Detartraj dentar protejează-ți zâmbetul și sănătatea orală

DETARTRAJ DENTAR: PROTEJEAZĂ-ȚI ZÂMBETUL ȘI SĂNĂTATEA ORALĂ

Aparitia tartrului este inevitabilă, iar o procedură de detartraj este esențială pentru un zambet sanatos. De multe ori, depunerea de tartru și placa bacteriana apar încă din copilărie, atunci când apar dinții permanenți. Prin detartraj dentar, asiguram o sanatate orala pe termen lung și prevenim deteriorarea dinților.

Ce este detartrajul dentar?

Detartrajul dentar este un procedeu esențial atunci când vine vorba de igiena orala. Acest tratament profesional ce ține de profilaxie are rolul de a elimina depozitele de tartru și placa bacteriana de pe suprafața dinților și din zona gingiilor. Este un pas important în prevenirea afecțiunilor dentare și menținerea unei igiene orale corespunzătoare.

Detartrajul dentar este efectuat de un medic dentist sau de un igienist dentar și constă în îndepărtarea depozitelor dure de tartru de pe dinți. Tartrul este rezultatul acumulării plăcii bacteriene care se întărește și se transformă într-o substanță dură. Placa bacteriană este o peliculă transparentă și lipicioasă care se formează pe dinți în urma acumulării bacteriilor și a resturilor alimentare. Dacă nu este îndepărtată corespunzător prin igiena orală, placa bacteriană se poate transforma în tartru.

Importanța detartrajului dentar

Prevenirea bolilor parodontale: Tartrul poate duce la inflamații gingivale și chiar la apariția bolilor parodontale. Detartrajul ajută la prevenirea acestor afecțiuni, menținând gingiile sănătoase și reducând riscul de pierdere a dinților.

Protecție împotriva cariilor dentare: Depozitele de tartru pot crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor care cauzează carii. Prin îndepărtarea tartrului, se reduce riscul de carii dentare și se menține integritatea smalțului dentar.

Prevenirea altor afecțiuni dentare: Tartrul poate contribui la apariția altor afecțiuni dentare precum abcese dentare sau gingivite. Detartrajul regulat este esențial pentru prevenirea acestor probleme.

Combaterea respirației neplăcute: Tartrul este adesea asociat cu respirația neplăcută. Prin detartraj, se elimină depozitele bacteriene care pot contribui la mirosul neplăcut al respirației.

Menținerea unui zâmbet frumos: Detartrajul contribuie la menținerea dinților albi și strălucitori. Eliminarea tartrului și a petelor dentare aduce beneficii estetice semnificative pentru aspectul zâmbetului.

Cum se desfășoară procedura de detartraj dentar?

Examinarea inițială: Medicul dentist examinează starea generală a dinților și gingiilor pentru a identifica eventualele probleme sau sensibilități.

Uz de ultrasunete și scule specifice: Se utilizează ultrasunete și scule specifice pentru a îndepărta tartrul de pe suprafața dinților.

AirFlow: Unele clinici utilizează tehnologia Airflow, care implică pulverizarea unui amestec de apă, aer și particule fine pentru a îndepărta placa și petele de pe dinți.

Periaj profesional: După detartraj, medicul dentist efectuează un periaj profesional pentru a îndepărta orice reziduuri și pentru a lustrui dinții.

Recomandări pentru igienă orală: Medicul dentist oferă sfaturi și recomandări pentru o igienă orală corespunzătoare acasă, precum și pentru prevenirea acumulării ulterioare de tartru.

Detartrajul dentar este o procedură esențială pentru menținerea sănătății orale și prevenirea problemelor dentare. Este recomandat să faci detartraj dentar în mod regulat pentru a asigura un zambet sanatos, strălucitor și pentru a preveni afecțiunile gingivale și cariile dentare. La Dr. Kurbe Center, clinica stomatologica Bucuresti, îți stăm la dipoziție cu o echipă de profesioniști și aparatură de ultimă generație pentru ca tu să te bucuri de cele mai bune servicii stomatologice.

Leave a comment

× Chat