Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Ce trebuie să știi despre implantul dentar all on 4 

Dental,Prosthesis,Based,On,4,Implants.,Dental,3d,Illustration

Ce trebuie să știi despre implantul dentar all on 4 

Implanturile dentare sunt soluții moderne și eficiente pentru înlocuirea dinților pierduți, oferind pacienților o nouă șansă la un zâmbet sănătos și funcțional. Printre cele mai inovative tehnici de implantologie dentară se numără tehnica All on 4, care aduce multiple avantaje pentru cei care doresc o restaurare completă a danturii. În acest articol, vom explora în detaliu ce presupune un implant dentar de tipul All on 4, etapele acestei proceduri chirurgicale utilizate în implantologia dentară, precum și beneficiile acestei tehnici. 

Ce sunt implanturile dentare All on 4 

Un implant dentar All on 4 se referă la plasarea a patru implanturi pentru a sustine toti dintii unui arc dentar, eliminând necesitatea utilizarii unui implant individual pentru fiecare dinte. Aceasta tehnică avansată de restaurare a danturii poate reduce costurile si timpul necesar procedurii și este ideală pentru pacienții care au pierdut majoritatea sau toți dinții dintr-o arcadă. 

Tehnica All on 4 utilizează implanturi dentare speciale, care sunt inserate în zonele cu cea mai mare densitate osoasă, oferind astfel o bază solidă pentru proteza dentară. Aceasta permite o distribuție uniformă a forțelor masticatorii și asigură confort și funcționalitate pe termen lung. 

Etapele implantului dentar All on 4 

Procedura de implant dentar All on 4 implică mai multe etape, fiecare esențială pentru succesul și durabilitatea tratamentului. Iată care sunt principalele etape ale acestei tehnici: 

 • Consultația inițială: În această fază, medicul stomatolog va evalua starea generală a sănătății orale a pacientului, va realiza investigații imagistice (cum ar fi radiografii și tomografii) și va discuta despre istoricul medical al pacientului pentru a determina dacă acesta este un candidat potrivit pentru un implant dentar All on 4. 

 • Planificarea tratamentului: Pe baza rezultatelor investigațiilor, medicul va crea un plan de tratament personalizat, care include detalii despre poziționarea implanturilor All on 4, tipul de proteză dentară și alte aspecte relevante pentru procedură. 

 • Inserarea implanturilor: Aceasta este etapa chirurgicală a procedurii, în care medicul stomatolog va insera cele patru implanturi dentare în maxilar. Implanturile sunt plasate strategic pentru a oferi suport maxim protezei dentare. 

 • Atașarea protezei temporare: După inserarea implanturilor, se atașează o proteză temporară, care va permite pacientului să mănânce și să vorbească normal pe durata perioadei de vindecare. 

 • Vindecarea și osteointegrarea: În următoarele câteva luni, implanturile vor fuziona cu osul maxilar printr-un proces numit osteointegrare. Aceasta asigură stabilitatea și durabilitatea implanturilor. 

 • Atașarea protezei definitive: După finalizarea perioadei de vindecare, proteza temporară va fi înlocuită cu proteza dentară definitivă, realizată din materiale de înaltă calitate pentru a oferi un aspect natural și funcționalitate optimă. 

Beneficiile tehnicii de implantologie dentară All on 4 

Tehnica de implant dentar All on 4 oferă numeroase beneficii pentru pacienți, făcând-o una dintre cele mai populare și eficiente metode de restaurare a danturii: 

 • Restaurare completă și fixă: Tehnica All on 4 permite restaurarea completă a unei arcade dentare cu doar patru implanturi, oferind o soluție fixă și stabilă. 

 • Durată redusă a tratamentului: Comparativ cu alte metode de implantologie dentară, All on 4 necesită mai puține ședințe și o perioadă de tratament mai scurtă. 

 • Estetică superioară: Protezele dentare realizate prin tehnica All on 4 arată și se simt ca dinții naturali, oferind un aspect estetic deosebit. 

 • Îmbunătățirea funcționalității: Pacienții pot mânca, vorbi și zâmbi fără restricții, beneficiind de o funcționalitate orală completă. 

 • Confort sporit: Tehnica All on 4 elimină necesitatea protezelor mobile, oferind un confort sporit și o senzație de stabilitate. 

Beneficiază de servicii dentare de calitate la Dr. Kurbe Center 

La Dr. Kurbe Center, suntem dedicați să oferim cele mai avansate și eficiente soluții de restaurare a danturii pentru pacienții noștri. Echipa noastră de specialiști în implantologie dentară utilizează tehnici moderne și echipamente de ultimă generație pentru a asigura rezultate excelente și o experiență confortabilă. 

Dacă ești interesat de tehnica All on 4 și dorești să afli mai multe despre cum poate aceasta să îți transforme zâmbetul și calitatea vieții, te invităm să ne contactezi pentru o consultație. Contactează-ne la Dr. Kurbe Center! 

Leave a comment

× Chat