Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Totul despre endodonție

Totul despre endodonție

Totul despre endodonție

Cu siguranță toți știm cât de important este să avem o dantură sănătoasă, însă nu toți am fost înzestrați cu o dantură “perfectă” și ușor de întreținut. Dacă și tu faci parte din a două categorie, atunci vizitele regulate la o clinică stomatologică sunt foarte importante pentru a fi văzut de un medic stomatolog pentru a trata diferitele probleme ce pot apărea.

Însă să nu îți fie teamă, procedurile stomatologice au devenit nedureroase și rapide datorită progreselor tehnologice în acest domeniu.

Hai să aflăm împreună mai multe informații despre endodonție.

Ce este endodonția?

Termenul de endodonție vine din limba Greacă și înseamnă “interiorul dintelui”. Ce înseamnă asta? De-a lungul timpului, edodonția a devenit specialitatea din medicină dentară care se ocupă cu diversele tehnici de prevenție și mai ales de tratament ale afecțiunilor țesutului moale din interiorul dintelui. Așadar, metodele de tratament endodonție ajută pacientul să își păstreze dantura sănătoasă și naturală cât mai mult posibil.

Care este scopul acestui tip de tratament?

Medicul specialist în endodonție se ocupă doar de tratamentul canalelor dentare. Acestea sunt secțiuni din dinte care pleacă din vârful rădăcinii, traversând-o în totalitate și terminându-se în coroana dintelui. Canalul conține nervul și vasele de sânge, formând “pulpă dentară”, care protejează de altfel dintele. Pulpa dintelui simte și schimbările de temperatură, de aceea putem simți disconfort atunci când consumăm alimente prea calde sau prea reci.

Așadar, o dată ce pulpa dentară a fost afectată de carie, aceasta nu se mai poate auto repara, fiind nevoie de tratament endodonție.

Este foarte important însă ca acest tratament să fie făcut chiar de la început, pentru a nu declanșa o infecție, aceasta fiind și mai greu de tratat și normal, și mai costisitoare.

Diferențele între un dentist și un endodont

În timp ce un dentist este generalist, edodontul are o specializare în această ramură a medicinei dentare. De asemenea, tratamentele efectuate de medicul edodont sunt mai complexe decât cele ale unui dentist, fiind nevoie ca cel din urmă să participe la mai multe programe de pregătire pentru a realiza tratamente la un nivel de calitate ridicat.

Avantajele unui tratament endodonție

Cu siguranță multora dintre noi ne este frică de vizită la o clinică stomatologică, însă este foarte important de menționat că datorită instrumentarului folosit, imagisticii digitale, a modalităților de magnificație și iluminare si mai ales a calității superioare a anestezicelor moderne, această procedura este simplă și nedureroasă, fiind și foarte eficientă.

Aceasta nu doar că ne oferă un aspect plăcut și foarte apropiat dintelui natural, ci ne projetează și dinții învecinați de bacterii, pentru a nu fi și ei afectați la rândul lor.

După finalizarea procedurii de endodonție, este important să urmezi o igienă orală adecvată, precum și să efectuezi vizite periodice la dentist pentru a te asigura că dantura rămâne sănătoasă și în formă optimă.

Te asigurăm că în cadrul Dr. Kurbe Center, această procedură este efectuată la cele mai înalte standarde, folosind doar echipamente și materiale de cea mai înaltă calitate.

Clinica noastră oferă servicii stomatologice complete în domeniul stomatologic iar echipa noastră este formată doar din specialiști, așadar te așteptăm și pe tine pentru a-ți lăsa dantura pe mâinile noastre.

Leave a comment

× Chat