Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

TEHNICA ALL ON 4

tehnica-all-on-4-articol
TEHNICA ALL ON 4

Ce este implantul dentar all-on-4?

De cele mai multe ori pacientii intreaba ce inseamna tehnica All-on-4 si cu ce este diferita fata de tehnica conventionala de inserare a unui implant .

All on 4 reprezinta o tehnica prin care se insereaza 4 implanturi la nivelul arcadei superioare si 4 implanturi la nivelul arcadei inferioare, care se vor comporta ca un mecanism de sustinere al viitoarelor proteze fixe.

Adica un singur implant poate sustine o coroana  iar 4 implanturi iar in cazul unei edentatii totale  pot sustine o proteza fixa  prin care pacientul isi poate recapata functiile: masticatorie, estetica si de fonatie fata de o proteza mobila ,care nu reda in aceeasi masura calitatea vietii( o proteza mobila nu este la fel de stabila, estetica etc).

Tehnica All-on-4 este o procedura chirurgicala utilizata in implantologia dentara pentru a inlocui dintii lipsa sau deteriorati. Aceasta procedura implica implantarea a patru implanturi dentare, care sunt inserate in maxilarul sau mandibula pacientului intr-un anumit mod pentru a sustine o proteza dentara fixa.

Aceasta tehnica este numita „All-on-4” deoarece se bazeaza pe plasarea a patru implanturi dentare pentru a sustine toti dintii unui arc dentar, astfel eliminand necesitatea utilizarii unui implant pentru fiecare dinte. Aceasta poate reduce costurile si timpul necesar procedurii.

Procedura de implant dentar All-on-4

Procedura incepe cu un examen detaliat al pacientului pentru a determina daca este candidat pentru aceasta tehnica. Daca este acceptabil, implanturile dentare sunt inserate in maxilar sau mandibula utilizand o tehnica speciala care le permite sa fie plasate in pozitii optime pentru sustinerea protezei dentare.

Dupa implantare, pacientul trebuie sa astepte cateva luni pentru ca osul sa se vindece in jurul implanturilor dentare si sa se integreze cu ele. Dupa vindecare, proteza dentara este atasata de implanturile dentare si ajustata pentru a se potrivi perfect cu gura pacientului.

Odata instalata, proteza dentara fixa sustinuta de implanturile dentare ofera o alternativa durabila si stabila la protezele dentare traditionale care necesita frecvent ajustari si inlocuiri.

In general, tehnica All-on-4 este o optiune populara pentru pacientii care doresc sa-si inlocuiasca dintii lipsa cu o alternativa stabila si permanenta la protezele dentare traditionale. Cu toate acestea, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre optiunile de tratament disponibile si sa determinati cea mai buna abordare pentru nevoile dumneavoastra specifice.

Related Posts

Leave a comment

× Chat