Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Smoker lines – liniile fumătorului sau riduri deasupra buzei superioare 

thumbnail_shutterstock_1307666593

Smoker lines – liniile fumătorului sau riduri deasupra buzei superioare 

Smoker lines sunt acele riduri deasupra buzei superioare, cunoscute sub numele de “liniile fumătorului”. În ciuda numelui, aceste linii fine sau adânci care se formează în jurul gurii reprezintă un semn obișnuit al procesului de îmbătrânire a feței și nu sunt limitate doar la fumători. Liniile fumătorului pot apărea și la persoanele care nu au fumat niciodată. Descoperă din articol care sunt cauzele apariției lor, metodele preventive, dar și tratamentul.  

Cauzele apariției smoker lines 

Smoker lines sau liniile fumătorului se dezvoltă în jurul gurii mai ales din cauza fumatului, însă aceasta nu este singura cauză. Printre cele mai comune cauze pentru apariția smoker lines se numără: 

 • Fumatul. Substanțele chimice din țigări afectează nivelul de colagen și elastină, proteinele principale din piele, responsabile cu menținerea fermității și elasticității acesteia. 
 • Mișcările repetitive ale mușchilor faciali. Anumite mișcări ale mușchilor din jurul gurii, cum ar fi vorbitul cu buzele strânse sau încrețirea repetată a buzelor, pot cauza apariția smoker lines.  
 • Expunerea la soare. Radiațiile UVA, UVB și lumina albastră pot deteriora structura pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire, contribuind la formarea acelor riduri deasupra buzei superioare. 
 • Pierderea volumului facial. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde volumul, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, inclusiv a ridurilor cunoscute ca liniile fumătorului. 

Prevenirea liniilor fumătorului 

Înțelegând cauzele apariției liniilor fumătorului, este mai ușor să previi apariția lor, pentru a putea înlătura cauza și ulterior pentru a trata efectul. 

 • Renunțarea la fumat. Una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a liniilor fumătorului este evitarea fumatului activ, dar și a expunerii la fumul de țigară (fumatul pasiv). 
 • Evitarea mișcărilor faciale repetitive. Încercarea de a evita mișcările repetitive ale mușchilor din jurul gurii poate preveni agravarea acelor riduri deasupra buzei superioare. 
 • Utilizarea cremelor cu factor de protecție solară. Protejarea pielii razele UVA și UVB poate încetini procesul de îmbătrânire și poate preveni apariția ridurilor faciale, inclusiv liniile fumătorului. 
 • Menținerea pielii hidratate și adoptarea unei diete sănătoase. Hidratarea corespunzătoare a pielii contribuie la menținerea fermității și elasticității acesteia. În plus, o alimentație echilibrată, bogată în antioxidanți și nutrienți, poate contribui la sănătatea pielii. 

Tratamentul liniilor fumătorului 

Tratamentul ridurilor fumătorilor sau smokers lines poate avea numeroase beneficii, dincolo de îmbunătățirea aspectului pielii. Tratamentul minim invaziv și cu rezultate imediate poate ajuta la creșterea încrederii în sine și la îmbunătățirea stimei de sine. Iată principalele moduri de tratament pentru smoker lines: 

 • Injectarea de acid hialuronic. Această procedură presupune injectarea pielii din jurul buzelor cu acid hialuronic, pentru a umple ridurile.  
 • Botox. Injectarea botoxului poate ajuta la relaxarea mușchilor care contribuie la formarea ridurilor, reducând astfel apariția liniilor fumătorului. 
 • Laser CO2. Această procedură utilizează laser CO2 pentru a încălzi stratul superior al pielii, stimulând producția de colagen și îmbunătățind textura pielii. 
 • Peeling chimic. Peelingul chimic ajută la exfolierea pielii, promovând regenerarea celulelor și diminuând aspectul ridurilor. 
 • Microdermabraziune. Această procedură îndepărtează stratul superficial al pielii, îmbunătățind aspectul ridurilor și al texturii pielii. 

Durata și efectul tratamentelor pentru liniile fumătorului pot varia în funcție de tipul de tratament ales și de reacția individuală a pacientului. În general, tratamentele sunt temporare și pot necesita sesiuni periodice de întreținere pentru a menține rezultatele. 

Scapă de liniile fumătorului la Dr. Kurbe Center 

Dacă dorești să afli mai multe despre cum poți trata eficient smoker lines – ridurile deasupra buzei superioare sau despre alte servicii de estetică oferite de Dr. Kurbe, contactează-ne pentru o consultație personalizată. Oferim soluții eficiente pentru nevoile tale individuale, pentru ca tu să te bucuri de o piele sănătoasă și cu un aspect fresh. Alege să investești în aspectul tău! 

Leave a comment

× Chat