Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Protetica Dentara

protetica-dentara-constanta
Protetica

Edentațiile reprezintă lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți care determină  tulburări fizionomice,fonetice și masticatorii.În timp, în absența unui tratament corespunzător  ,apariția afecțiunilor parodontale , articulare sau digestive este inevitabilă.
Prin intermediul lucrărilor protetice (fațete, coroane, incrustații, punți și lucrări protetice complexe  pe implanturi) se urmărește restabilirea integritații dentare și implicit a sănătății orale .

Coroanele sunt ideale pentru repararea dinților care fie au fost  afectați de un proces carios major fie de alte afecțiuni dentare.  Coroanele se folosesc și în cazul fisurării sau a spargerii dintelui.  Evident, mai sunt și alte situații când se impune folosirea coroanelor:

  • Atunci când tratamentele la nivelul rădăcinii (intervenții pe canal) impun protejarea a ceea ce a mai rămas din dintele natural.
  • Aspectul dintelui – forma sau culoarea – au fost afectate din anumite cauze iar acestea trebuie corectate sau îmbunătățite.

Aplicarea unei coroane dentare necesită cel puțin două ședințe de tratament în cabinetul stomatologic.La prima vizită, dintele va fi preparat, se va lua o amprentă  pentru noua coroană și se va alege  nuanța materialului din care aceasta va fi confecționată. Până la a doua vizită, veți purta o coroană provizorie care vă va permite să efectuați o masticație normala,fără disconfort. La cea de a doua vizită la stomatolog, va fi aplicată coroana permanentă. Uneori este nevoie de ajustări minore, care să permită o muscătură corectă.

Leave a comment

× Chat