Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Protetica

WhatsApp Image 2023-01-18 at 01.20.18

Edentatiile reprezinta lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti care determina  tulburari fizionomice,fonetice si masticatorii. In timp, in absenta unui tratament corespunzator  ,aparitia afectiunilor parodontale, articulare sau digestive este inevitabila.
Prin intermediul lucrarilor protetice (fatete, coroane, incrustatii, punti si lucrari protetice complexe  pe implanturi) se urmareste restabilirea integritatii dentare si implicit a sanatatii orale.
Trebuie sa avem in vedere ca sanatatea cavitatii  orale este un factor determinant al echilibrului sistemic.

Protetica dentara este o ramura a stomatologiei care se concentreaza pe restaurarea danturii si a structurilor maxilare care au fost deteriorate sau pierdute. Scopul principal al proteticii dentare este de a imbunatati functia si estetica dentara, permitand pacientilor sa aiba un zambet sanatos si frumos.

Printre cele mai comune probleme dentare care necesita protetica dentara se numara pierderea dintilor, fracturile dentare, uzura excesiva a dintilor si cariile dentare avansate. De asemenea, anumite afectiuni medicale, cum ar fi diabetul sau boala parodontala, pot duce la pierderea dintilor si necesita tratament protetic.

Exista mai multe optiuni disponibile in ceea ce priveste protetica dentara, inclusiv proteze dentare, punti dentare, coroane dentare si implanturi dentare. Protezele dentare sunt dispozitive care inlocuiesc mai multi dinti lipsa si sunt suportate de mucoasa orala si de structurile osoase ale maxilarelor. Puntile dentare sunt dispozitive care inlocuiesc unul sau mai multi dinti lipsa si sunt ancorate in loc prin intermediul altor dinti sau implanturilor dentare. Coroanele dentare sunt capace de protectie care acopera un dinte deteriorat sau fragil, restaurandu-i forma si functia. Implanturile dentare sunt dispozitive chirurgicale care sunt plasate in osul maxilar sau mandibular si servesc drept radacini dentare artificiale, permitand fixarea protezelor sau a coroanelor dentare.

Procedurile de protetica dentara sunt personalizate in functie de nevoile individuale ale fiecarui pacient si sunt concepute pentru a imbunatati functia dentara, confortul si aspectul estetic. Este important ca pacientii sa consulte un medic stomatolog specializat in protetica dentara pentru a obtine cel mai bun tratament pentru nevoile lor specifice. De asemenea, este important sa se mentina o igiena orala adecvata si sa se efectueze controale dentare regulate pentru a preveni complicatiile si pentru a mentine sanatatea orala pe termen lung.
Leave a comment

× Chat