Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Peeling facial – secretul pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

Peeling facial – secretul pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

PEELING FACIAL-SECRETUL PENTRU O PIELE SĂNĂTOASĂ ȘI STRĂLUCITOARE

Peelingul facial reprezintă unul dintre cele mai realizate tratamente faciale pentru o strălucire sănătoasă și un ten rejuvenat. Este un tratament cosmetic esențial în rutina de îngrijire a pielii, contribuind la eliminarea celulelor moarte, curățarea porilor și îmbunătățirea texturii pielii. În plus, acest tratament contribuie la stimularea colagenului și combaterea acneei. Dacă vrei să faci peeling facial, citește în continuare.

Ce este peelingul facial?

Procedura de peeling facial este una non-invazivă ce utilizează substanțe chimice pentru a exfolia stratul superior al pielii. În realizarea acestui tip de tratamente faciale nu se folosesc creme abrazive sau exfoliante, ci substanțe chimice. Scopul principal este eliminarea celulelor moarte, stimularea regenerării celulare și îmbunătățirea aspectului general al pielii. Procedura poate fi personalizată în funcție de nevoile individuale ale pielii și poate aborda diverse probleme, cum ar fi acnee, pete pigmentare, riduri fine și textură neuniformă. Este important să realizezi tratamentul la o clinica estetica și nu acasă. Dacă te interesează tratamente faciale Bucuresti, echipa dedicată din cadrul Dr. Kurbe Center te așteaptă pentru a descoperi care sunt cele mai bune metode de a-ți îngriji tenul.

Tipuri de peeling

Peeling chimic: Utilizează substanțe chimice precum acidul glicolic sau acidul salicilic pentru exfolierea pielii.

Peeling enzimatic: Se bazează pe enzime naturale, cum ar fi cele din fructe, pentru a dizolva celulele moarte ale pielii.

Peeling mecanic (acesta nu este un peeling chimic): Folosește un agent abraziv, cum ar fi cristalele fine sau particulele microscopice, pentru a elimina celulele moarte ale pielii.

Beneficiile peelingului facial

Exfolierea eficientă: Unul dintre principalele avantaje pe care le are tratamentul de peeling facial este exfolierea profundă și eficientă a pielii. Acest proces elimină celulele moarte, deschide porii și previne formarea punctelor negre și a acneei.

Stimularea regenerării celulare: Peeling-ul facial activează procesul natural de regenerare celulară, ajutând la producerea de celule noi și sănătoase, ceea ce contribuie la un ten proaspăt și radiant.

Combaterea semnelor de îmbătrânire: Peeling-ul facial poate reduce apariția liniilor fine și a ridurilor, contribuind la un aspect mai tânăr și mai ferm al pielii. Substanțele chimice utilizate în peeling pot stimula producția de colagen, esențial pentru elasticitatea pielii.

Uniformizarea tonului pielii: Pigmentarea neuniformă și petele întunecate pot fi ameliorate prin peelingul facial. Procedura ajută la uniformizarea tonului pielii și la reducerea hiperpigmentării.

Tratarea acneei: Peeling-ul facial poate fi o opțiune eficientă pentru tratarea acneei și a cicatricilor provocate de aceasta. Substanțele chimice utilizate ajută la curățarea porilor și la prevenirea apariției coșurilor.

Hidratare profundă: Peeling-ul facial deschide calea pentru o absorbție mai bună a produselor hidratante, contribuind la menținerea nivelului optim de hidratare al pielii.

Pașii unei ședințe de peeling facial

Evaluare prealabilă: Înainte de a începe procedura, se efectuează o evaluare a pielii pentru a determina tipul de peeling potrivit și pentru a evita eventualele reacții adverse.

Curățare: Pielea este curățată în profunzime pentru a elimina impuritățile și machiajul.

Aplicarea soluției de peeling: Substanța chimică este aplicată uniform pe piele.

Exfolierea: Pe măsură ce soluția acționează, se produce exfolierea celulelor moarte ale pielii.

Neutralizare sau îndepărtare: În funcție de tipul de peeling, soluția poate fi neutralizată sau îndepărtată pentru a opri acțiunea chimică.

Hidratare și protecție solară: Se aplică o cremă hidratantă și un produs de protecție solară pentru a proteja pielea proaspăt exfoliată. Este important de menționat că procedura de peeling chimic este recomandată în sezonul rece.

Post-tratament: După o ședință de peeling facial, este esențial să eviți expunerea la soare și să utilizezi produse de îngrijire a pielii recomandate pentru a menține rezultatele și a preveni eventualele iritații.

Peelingul facial este o modalitate eficientă de a-ți revigora pielea și de a-i reda strălucirea. La Dr. Kurbe Center, clinica estetica Bucuresti, echipa noastră de specialiști oferă servicii personalizate de peeling facial, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Descoperă secretul unei pielii sănătoase și strălucitoare prin programarea unei consultații la Dr. Kurbe Center. Sănătatea pielii tale merită cele mai bune tratamente!

Leave a comment

× Chat