Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Parodontologie Dr. Kurbe

WhatsApp Image 2023-01-18 at 01.13.55

Ramura stomatologiei care se ocupa cu sanatatea structurilor de sustinere a dintilor, si anume parodontiul, alcatuit din tesut gingival, osos si ligamente parodontale.
Putem evita transformarea unei gingivite simple in parodontita prin reducerea factorilor de risc si mentinerea unei bune igiene orale.
Parodontita este o afectiune initial silentioasa care evolueaza pana la simptome care includ inflamatia, tumefactia si recesiunea gingivala, formarea pungilor parodontale, mobilitatea dentara si halena.

Parodontologia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul bolilor parodontale. Parodontul este tesutul care inconjoara dintii si include gingiile, ligamentele si osul alveolar. Bolile parodontale pot afecta aceste tesuturi si pot duce la probleme dentare grave, inclusiv pierderea dintilor.

Cele mai comune afectiuni parodontale sunt gingivita si parodontita. Gingivita este o inflamatie a gingiilor care poate fi cauzata de placa dentara si tartru care se acumuleaza pe dinti. Simptomele gingivitei includ gingii inflamate, rosii si sangerande la periajul dentar sau la utilizarea atei dentare. Daca nu este tratata, gingivita poate progresa si poate duce la parodontita.

Parodontita este o afectiune parodontala mai grava decat gingivita si poate duce la deteriorarea oaselor alveolare si a ligamentelor care sustin dintii. Parodontita poate fi cauzata de o infectie bacteriana persistenta in tesuturile parodontale. Simptomele parodontitei includ inflamatia si sangerarea gingiilor, mirosul neplacut al gurii, sensibilitate la caldura si frig si retractia gingivala.

Tratamentul parodontitei implica eliminarea placii si a tartrului de pe suprafata dintilor si a radiculelor acestora prin tehnici de curatare profesionala a dintilor, cum ar fi detartrajul si periajul dentarul supra si subgingival. In cazurile mai avansate, poate fi necesara o interventie chirurgicala pentru a indeparta tesutul infectat si a promova regenerarea tesutului osos si a ligamentelor. Este important ca pacientii sa respecte instructiunile medicului dentist si sa mentina o igiena orala adecvata pentru a preveni recurenta bolilor parodontale.

Leave a comment

× Chat