Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Ortodontie

WhatsApp Image 2023-01-18 at 01.09.16

Ortodonţia şi ortopedia dento-facială alcătuiesc specialitatea de medicină dentară care are ca obiect de studiu supravegherea, ghidarea creşterii şi a dezvoltării structurilor dento-faciale, patologia acestora, precum şi terapia anomaliilor dento-maxilare.
Tratamentul ortodontic este recomandat deoarece pe termen lung , afectiunile netratate pot duce la aparitia unor defecte de vorbire, predispozitie pentru formarea tartrului si implicit a cariilor dentare sau tulburari ale sistemului digestiv.
Orice tratament ortodontic incepe cu efectuarea unei consultatii si intocmirea planului de tratament de catre medicul ortodont. In functie de situatia existenta la nivelul arcadelor dentare, pacientul va purta un aparat ortodontic, fie fix, fie mobil.

Ortodontia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea și tratarea problemelor dentare și faciale asociate cu poziția incorectă a dinților și maxilarelor. Obiectivul principal al ortodonției este de a corecta poziția dinților și de a alinia maxilarele, pentru a îmbunătăți funcția și aspectul danturii, precum și sănătatea generală a pacientului.

Problemele ortodontice pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv ereditatea, dezvoltarea dentară anormală, obiceiurile orale nesănătoase (cum ar fi suptul degetului sau utilizarea îndelungată a biberonului), pierderea prematură a dinților și accidentele dentare. Aceste probleme pot duce la dificultăți în mestecare și vorbire, dureri de cap și gât, probleme de respirație, carii dentare și inflamații gingivale.

Tratamentele ortodontice pot varia în funcție de severitatea problemelor dentare și de preferințele pacientului. Cele mai comune tratamente ortodontice includ purtarea unui aparat dentar fix sau mobil, utilizarea dispozitivelor de aliniere transparente, precum și intervenții chirurgicale. Aparatul dentar fix este format dintr-un sistem de bracketuri și fire dentare care sunt atașate la dinți și care se ajustează treptat pentru a îmbunătăți poziția dinților și maxilarelor. Dispozitivele de aliniere transparente sunt formate dintr-un set de gutiere transparente, care se schimbă treptat pentru a corecta poziția dinților.

Tratamentul ortodontic poate dura între câteva luni și câțiva ani, în funcție de severitatea problemei și de tipul de tratament ales. Este important să se respecte instrucțiunile medicului ortodont pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a evita posibilele complicații. De asemenea, este important să se păstreze o igienă orală adecvată și să se facă controale periodice la medicul dentist pentru a asigura sănătatea danturii pe termen lung.

Leave a comment

× Chat