Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Odontologie

WhatsApp Image 2023-01-18 at 01.10.46

Motivul durerilor dentare este reprezentat in principal de caria dentara care se grefeaza pe suprafata dintelui datorita igienei deficitare, alimentatiei bazate pe carbohidrati, glucide sau consumul de bauturi acidulate .
Caria dentara trebuie tratata la timp pentru a evita evolutia acesteia si tratamentele endodontice  ( extirparea nervului).

Odontologia este ramura medicinei care se concentreaza pe studiul, diagnosticul, tratamentul si prevenirea afectiunilor dentare si ale sistemului stomatognat. Aceasta specialitate medicala acopera o gama larga de afectiuni ale dintilor, gingiilor, maxilarelor si a altor tesuturi orale, precum si afectiuni ale muschilor si articulatiilor maxilare.

Obiectivul principal al odontologiei este de a ajuta pacientii sa isi pastreze dintii sanatosi si sa previna aparitia bolilor orale. Printre afectiunile comune tratate de catre medicii stomatologi se numara cariile dentare, bolile gingivale, afectiunile pulpare si alte probleme ale dintilor, precum si tratamentele ortodontice si chirurgicale.

Una dintre principalele preocupari ale odontologiei este preventia bolilor dentare. Acest lucru implica educatia pacientilor cu privire la importanta igienei orale regulate, precum si la dietele sanatoase si evitarea obiceiurilor nocive, cum ar fi fumatul sau mestecatul de tutun. In plus, medicii stomatologi efectueaza examene dentare regulate, periaj profesional, detartraj si fluorizare, pentru a preveni aparitia cariilor dentare si a altor probleme ale dintilor.

Atunci cand apar afectiuni dentare sau ale sistemului stomatognat, medicii stomatologi utilizeaza o varietate de tratamente pentru a le trata. Acestea pot include extractia dintilor, obturatiile dentare, tratamente endodontice, tratamente ortodontice, proceduri de implant dentar si interventii chirurgicale, precum si terapii pentru a ameliora durerea sau inflamatia.

In concluzie, odontologia este o ramura importanta a medicinei care se concentreaza pe prevenirea, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor dentare si ale sistemului stomatognat. Este esential sa efectuati examene dentare regulate si sa consultati medicul stomatolog pentru orice probleme dentare, pentru a asigura o sanatate orala buna si pentru a evita complicatiile mai grave pe termen lung.

Leave a comment

× Chat