De ce avem nevoie de un implant dentar?
Lipsa unui dinte sau a mai multor dinți provoacă artrofia osului, adică densitatea și înălțimea osului scad. În decursul acestui proces probabil vei ave nevoie și de o grefă osoasă (adiție osoasă), necesară pentru a completa inserarea unui implant dentar.
Intervalul de timp dintre inserarea implantului și plasarea coroanei diferă de la pacient la pacient și poate fi mai scurt sau mai lung, în funcție de fiecare situație (încărcarea unui implant poate fi imediată ,cla 3 luni sau la 6 luni de la inserare). Timpul de vindecare după operația de implant depinde de câțiva factori cheie, cum ar fi: sănătatea orală, sănătatea generală, dacă este necesară adiția osoasă și vârsta pacientului.
Implantul dentar devine o necesitate atunci când dorim să restaurăm pe termen lung edentații parțiale sau totale.
Componentele unui implant dentar
Componentele unui implant sunt:
- corpul implantului: porțiunea destinată plasării chirurgicale în os.
- bontul de vindecare: se atașează după inserarea implantului și are rolul de a proteja implantul și de a realiza o conformare gingivală necesară viitoarei coroane.
Bontul protetic: asigură suportul coroanei, reprezentând porțiunea dintre implant și coroană.
Coroana: poate fi realizată din diferite materiale: metalo-ceramică, ceramică sau zirconiu.
Aceasta are rol funcțional și estetic, fixându-se prin cimentare sau înșurubare.
Rata de succes a implantului dentar depășește 98% acesta reprezentând cea mai bună soluție de tratament a unei edentații pe termen lung. Cu o îngrijire orală adecvată, implanturile dentare pot rezista toată viața, contribuind la menținerea stării de sănătate orale dar și generale, având un impact deosebit asupra încrederii de sine și a calității vieții. Dacă vrei să aflii mai multe despre opțiunea implantului dentar, nu ezita să ne contactezi.