Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Igienizare dentara: Cât de des este recomandată?

Close-up,Teeth,Airflow,Tool,In,The,Hand.

Igienizare dentara: Cât de des este recomandată?

Igiena dentară este un aspect crucial al îngrijirii generale a sănătății orale. O igienă corespunzătoare nu numai că ajută la menținerea dinților sănătoși și a gingiilor, dar poate preveni și numeroase afecțiuni dentare și gingivale. Printre practicile de igienă dentară se numără periajul regulat, utilizarea aței dentare, folosirea clătirii cu apă de gură și vizitele regulate la dentist pentru igienizare dentara profesionala. Însă cât de des este recomandată procedura de igienizare dentara și care sunt beneficiile acesteia?

Ce este igienizarea dentară profesională?

Procedura de igienizare dentara, cunoscută și sub numele de detartraj dentar, este un procedeu efectuat de un medic stomatolog sau de un igienist dentar pentru a îndepărta placa bacteriană, tartrul și alte depuneri dentare care nu pot fi îndepărtate prin periajul obișnuit. Acest proces include detartraj și periaj, precum și igienizare dentara airflow, și este esențial pentru menținerea sănătății orale și prevenirea bolilor gingivale și ale dinților, cum ar fi gingivita și cariile dentare.

Frecvența recomandată a igienizării dentare profesionale

Frecvența igienizării dentare profesionale poate varia în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient și de starea sa generală de sănătate orală. Cu toate acestea, în mod general, este recomandat ca adulții să efectueze o igienizare dentara profesională la fiecare șase luni. Această recomandare se bazează pe faptul că, în acest interval de timp, placa bacteriană și tartrul pot începe să se acumuleze în mod semnificativ, ceea ce poate duce la probleme dentare și gingivale dacă nu sunt îndepărtate în mod regulat.

Pentru copii și adolescenți, recomandările pot varia în funcție de vârstă, starea sănătății orale și riscul de dezvoltare a problemelor dentare. În general, medicul stomatolog poate recomanda o frecvență de igienizare dentară profesională mai mare pentru această grupă de vârstă, deoarece dinții lor pot fi mai susceptibili la carii dentare și alte afecțiuni.

Beneficiile igienizării dentare profesionale

Igienizarea dentară profesională aduce numeroase beneficii pentru sănătatea orală și generală a unei persoane. Printre acestea se numără:

Îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului: Detartrajul elimină depunerile dure și dificil de îndepărtat care se acumulează pe suprafața dinților și a gingiilor, contribuind la prevenirea gingivitei și a altor afecțiuni gingivale.

Prevenirea cariilor dentare: Igienizarea dentară profesională ajută la prevenirea cariilor dentare prin îndepărtarea depunerilor de placa bacteriană care pot eroda smalțul dinților și pot provoca leziuni.

Detectarea timpurie a problemelor dentare: Vizita regulată la dentist pentru igienizare dentara profesionala oferă ocazia medicului stomatolog de a identifica și trata în stadii incipiente eventualele probleme dentare sau gingivale.

Îmbunătățirea aspectului și a încrederii: O dantură curată și sănătoasă poate contribui la o încredere mai mare în sine și la o prezență mai plăcută în interacțiunile sociale și profesionale.

Un zâmbet strălucitor la Dr. Kurbe Center

Dacă te interesează igienizare dentara București, trebuie să știi că noi, la Dr. Kurbe Center, ne dedicăm sănătății și frumuseții zâmbetului fiecărui pacient. Cu o echipă de medici stomatologi experimentați și calificați, oferim servicii de igienizare dentară profesională de cea mai înaltă calitate, utilizând tehnici și echipamente moderne pentru a asigura rezultate eficiente și confortabile. Contactează-ne astăzi pentru a afla mai multe informații despre igienizare dentara pret și pentru a avea grijă de sănătatea și frumusețea zâmbetului tău!

Leave a comment

× Chat