Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Hiperhidroza: Cum poți trata eficient transpirația excesivă? 

hiperhidroza

Hiperhidroza: Cum poți trata eficient transpirația excesivă? 

Te confrunți cu transpirație excesivă chiar și atunci când nu e cald, nu faci efort fizic sau nu te afli într-o situație stresantă? Dacă da, este posibil să suferi de hiperhidroză, o afecțiune care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Această problemă face ca glandele sudoripare să fie mult mai active decât ar trebui, ceea ce duce la o transpirație abundentă în mod constant, indiferent de circumstanțe.  

Transpirația excesivă nu este periculoasă pentru sănătate, dar poate deveni extrem de incomodă în viața de zi cu zi, mai ales în situații sociale sau la locul de muncă. Vestea bună este că există soluții eficiente pentru a controla această problemă, iar astăzi îți povestim care sunt acestea. Cine știe, poate te hotărăști să elimini acest factor de stres din viața ta! 

Cauzele și tipurile de hiperhidroză 

Există două tipuri de hiperhidroză care te-ar putea afecta: primară și secundară. Hiperhidroza primară este cauzată de o hiperactivitate a glandelor sudoripare, fără un motiv evident. Dacă transpiri mult în zone precum palmele, tălpile sau axilele și nu știi de ce, s-ar putea să te încadrezi în această categorie. Aproximativ 50% dintre cei care se confruntă cu această afecțiune, au membri ai familiei care suferă de aceeași problemă, deci, poate e ceva ce ai moștenit. 

Pe de altă parte, dacă transpirația excesivă vine la pachet cu alte afecțiuni medicale precum diabetul, hipertiroidismul sau menopauza, ai putea avea de-a face cu hiperhidroza secundară. În acest caz, tratarea problemei de bază este esențială și îți recomandăm să te adresezi unui medic cât mai repede. 

Cum poți trata hiperhidroza? 

Există mai multe soluții pe care le poți încerca pentru a reduce transpirația excesivă și a te simți mai confortabil în pielea ta. Una dintre primele opțiuni sunt antiperspirantele pe bază de clorură de aluminiu, disponibile și fără rețetă. Acestea funcționează prin blocarea glandelor sudoripare și sunt o soluție eficientă pentru formele ușoare de hiperhidroză. Ai grijă să aplici antiperspirantul pe pielea uscată, seara, pentru cele mai bune rezultate. 

Dacă transpirația este mai severă, poți opta pentru injecții cu toxină botulinică. Da, Botox-ul nu e doar pentru riduri! Mai mult, un studiu recent arată că 80% dintre pacienții cu hiperhidroză axilară au văzut o îmbunătățire semnificativă după tratamentele cu Botox. 

Dacă nicio metodă non-invazivă nu funcționează, ai putea lua în calcul o intervenție chirurgicală, cum ar fi simpatectomia toracică endoscopică (ETS). Aceasta presupune tăierea sau blocarea nervilor care controlează transpirația excesivă, însă vine cu riscuri, inclusiv posibilitatea de a transpira excesiv în alte zone ale corpului. De aceea, chirurgia este ultima soluție și trebuie discutată pe larg cu un specialist. 

Concluzie 

Dacă transpirația excesivă îți afectează viața de zi cu zi, nu trebuie să treci prin asta singur. Cu tratamentul potrivit, poți elimina această problemă și te poți bucura din nou de confortul și încrederea unei vieți fără grija și stânjeneala cauzate de transpirația excesivă. 

La Clinica Dr. Kurbe, specialiștii noștri îți vor oferi soluțiile personalizate care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. Programează o consultație și vei descoperi cât de simplu este să recapeți controlul și să trăiești fără stresul transpirației necontrolate!

Leave a comment

× Chat