Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Hiperhidroza: cauze și tratamente 

Hiperhidroza: Cauze și tratamente 

Hiperhidroza este o afecțiune caracterizată prin transpirație excesivă, care poate afecta semnificativ calitatea vieții. Deși transpirația este un proces natural și necesar pentru reglarea temperaturii corpului, în cazul persoanelor cu hiperhidroză, glandele sudoripare sunt hiperactive și produc transpirație în cantități mult mai mari decât este necesar. Aceasta poate duce la disconfort fizic și emoțional, afectând relațiile sociale și performanța la locul de muncă. În acest articol, vom explora cauzele hiperhidrozei, cu accent pe hiperhidroza palmară, și vom analiza ce tratament hiperhidroză este cel mai potrivit.  

Ce este hiperhidroza 

Hiperhidroza este definită ca transpirație excesivă, care depășește necesitățile fiziologice ale organismului. Afecțiunea poate fi primară sau secundară. 

  • Hiperhidroza primară: Este cea mai comună formă și nu are o cauză medicală aparentă. Aceasta afectează adesea palmele, tălpile, axilele și fața. Hiperhidroza primară este considerată a fi ereditară și începe de obicei în copilărie sau adolescență. 
  • Hiperhidroza secundară: Apare ca urmare a unei boli cu transpirație excesivă, a unor afecțiuni medicale sau a utilizării unor medicamente. Printre cauzele comune se numără diabetul, hipertiroidismul, menopauza, obezitatea și unele tipuri de cancer. 

Indiferent de tip, hiperhidroza poate avea un impact semnificativ asupra vieții cotidiene, interferând cu activitățile zilnice și generând stres și anxietate, iar un tratament hiperhidroză devine necesar. 

Hiperhidroza palmară 

Hiperhidroza palmară este una dintre cele mai întâlnite forme de hiperhidroză și implică transpirația excesivă a palmelor. Aceasta poate fi deosebit de problematică deoarece palmele transpirate pot face dificile activitățile obișnuite, cum ar fi strângerea mâinii, scrierea sau utilizarea obiectelor electronice. În plus, persoanele cu hiperhidroză palmară pot dezvolta iritații ale pielii și infecții fungice sau bacteriene din cauza umidității constante. 

Cauzele exacte ale hiperhidrozei palmare nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că sistemul nervos simpatic joacă un rol important. Acesta este responsabil pentru răspunsurile automate ale corpului, inclusiv transpirația. În ceea ce privește hiperhidroza palmară, nervii responsabili de stimularea glandelor sudoripare sunt hiperactivi, determinând producerea de transpirație excesivă. 

Hiperhidroză tratament 

Atunci când vine vorba despre hiperhidroză tratament, acesta variază în funcție de severitatea afecțiunii și de răspunsul pacientului la diferitele terapii. În continuare, ne vom concentra pe utilizarea botoxului, unul dintre cele mai eficiente și populare tratamente pentru hiperhidroză. 

Injectările cu toxina botulinică, cunoscută sub numele de botox, reprezintă o soluție eficientă de hiperhidroză tratament, în special a hiperhidrozei axilare și palmare. Botoxul funcționează prin blocarea semnalelor nervoase care stimulează glandele sudoripare, reducând astfel producția de transpirație excesivă. Iată etapele de tratament hiperhidroză: 

  • Evaluare inițială: Medicul evaluează zonele afectate și determină planul de tratament. 

  • Procedura: Botox-ul este injectat direct în piele în zonele cu transpirație excesivă. Procedura este relativ rapidă și minim invazivă, de obicei durând între 20 și 30 de minute. 
  • Rezultate: Efectele încep să fie vizibile în câteva zile, iar transpirația excesivă este redusă semnificativ timp de 6 până la 12 luni. Pentru menținerea rezultatelor, tratamentul trebuie repetat periodic. 

Pe lângă botox, există și alte metode de tratament hiperhidroză, însă acestea sunt menționate doar pentru a oferi o perspectivă completă: antiperspirante pe bază de clorură de aluminiu, medicamente orale de tip anticolinergic sau iontoforeza. 

Scapă de hiperhidroză la Dr. Kurbe Center 

Hiperhidroza este o afecțiune care poate avea un impact semnificativ asupra vieții cotidiene, dar cu tratamentele adecvate, aceasta poate fi gestionată eficient. La Dr. Kurbe Center, suntem dedicați să oferim soluții personalizate și inovatoare pentru a ajuta pacienții să scape de transpirația excesivă și să își îmbunătățească calitatea vieții. Echipa noastră de specialiști este pregătită să abordeze această afecțiune cu soluții personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient. 

Înțelegem că gestionarea hiperhidrozei poate fi un proces pe termen lung. Dacă hiperhidroza îți afectează calitatea vieții, nu ezita să ne contactezi pentru o consultație și să descoperi cum te putem ajuta să trăiești fără grija transpirației excesive. 

Leave a comment

× Chat