Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Gingivita

gingivita
gingivita

Ce este gingivita?

  • Gingivita reprezintă inflamația gingiilor care înconjoară dinții. Gingivita afectează o parte semnificativă a populației și este cea mai frecventă afecțiune parodontală( afecțiune care apare la nivelul țesuturilor din jurul dinților). Gingivita cronică poate duce la retragerea gingiilor și poate fi un precursor al parodontitei.
  • Această inflamație a gingiilor este clasificată în funcție de severitate. Poate varia de la gingivita ușoară la severă și gingivita ulcerativă necrozantă mai puțin frecventă, dar gravă.

CAUZA : Factorul determinant al gingivitei este placa bacteriană iar factorii favorinzanți sunt reprezentați de: fumat, consum excesiv de alcool, modificări hormonale care apar în timpul sarcinii, diabet, sau înghesuri dentare.

PREVENIRE : Prevenirea apariției plăcii bacteriene presupune igienizarea dentară zilnică, combinată și cu vizita la stomatolog la un interval de 6 luni, pentru igienizare dentară profesională.

Prevenirea gingivitei: DETARTRAJUL

  • Detartrajul cu ultrasunete, air-flow-ul , care prin folosirea unui jet de apă, aer și bicarbonat de sodiu bine tolerat si fără dureri elimină și ultimele depuneri de tartru, în special in zonele interdentare, greu accesibile.
  • Printr-o tehnică de periaj corectă, prin folosirea apei de gură, a dușului bucal și a aței dentare nu doar că se previne apariția cariei dentare și a parodontopatiei, dar se și îngreunează apariția plăcii bacteriene și implicit a tartrului dentar. Nu amânați detartrajul pe motiv ca tartrul „solidarizează” dinții! Dacă dinții sunt mobili, tartrul împreună cu microbii constituenți au determinat acest lucru iar prin amânare, afecțiunea parodontală poate evolua într-o manieră ireversibilă.

Leave a comment

× Chat