Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Exista fațete dentare universale?

Hug,,Portrait,And,Trust,With,Couple,In,Bedroom,Of,Home

Exista fațete dentare universale?

Trăim într-adevăr într-o lume modernă, cu o tehnologie extrem de avansată, dar oare tot ceea ce este modern este bun și adecvat pentru noi? Una dintre tendințele actuale în domeniul esteticii dentare este utilizarea de fatete dentare. Din ce în ce mai mulți pacienți sunt interesați de fatete detașabile sau fatete universale, căutând aceste produse în farmacii sau pe platforme de comerț electronic. Însă fiecare pacient este unic, iar soluțiile universale nu sunt întotdeauna cele mai potrivite pentru a reda sănătatea și estetica zâmbetului.

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare reprezintă o soluție estetică populară în stomatologie, menită să îmbunătățească aspectul dinților și. Acestea sunt straturi subțiri de material, care sunt aplicate pe suprafața frontală a dinților, fiind concepute pentru a imita structura și aspectul natural al dinților. Acestea sunt utilizate pentru a corecta diverse probleme estetice, cum ar fi dinții pătați, crăpați, spațiați sau asimetrici. De obicei, fatetele dentare sunt fabricate din porțelan sau zirconiu.

De ce să alegi fatete dentare personalizate?

Nimeni nu poate fi blamat pentru că își dorește un zâmbet perfect și accesibil, însă lipsa de informare poate duce la consecințe nu tocmai bune pentru sănătatea dinților. Într-adevăr, prețul acestor fațete detasabile sau universale nu se compară cu prețul fațetelor dentare realizate în cabinetul stomatologic de către medic în colaborare cu tehnicianul dentar, acestea fiind desigur mai ieftine.

Ce plătim de fapt atunci cand apelam la aceasta procedura? Materialul, tehnologia de realizare, durabilitatea în timp, personalizarea fațetelor în functie de fizionomia fetei, culoarea, transparența, translucența. În plus, fațetele personalizate sunt create pentru a se potrivi perfect fiecărui dinte în parte, asigurând o adaptare marginală perfectă la nivelul gingiei. Acest lucru nu doar că îmbunătățește aspectul zâmbetului, dar și protejează sănătatea gingiilor și a dinților.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele care pot sublinia că nu exista fațete universale în medicina dentară, iar un zâmbet sănătos nu este detașabil. Asta se întâmplă pentru că fatetele universale nu pot asigura aceeași adaptare perfectă, ceea ce poate duce la probleme de sănătate dentară pe termen lung. Acestea pot agrava problemele existente, pot îngreuna igienizarea, vorbirea și masticația, și pot afecta armonia și estetica facială.

Indicații pentru fatete dentare personalizate

Dacă nu ești mulțumit de estetica zâmbetului tău, iar dinții tăi:

· sunt înghesuiți sau prezintă spatii, precum treme sau diasteme (strungăreață)

· prezintă pete albe (demineralizări), carii interdentare, obturații vechi colorate

· sunt asimetrici, fisurați sau tocați

În aceste cazuri poți opta pentru realizarea unor fatete dentare din ceramică, zirconiu sau compozit. Fiecare material are indicația sa în funcție de cazul clinic existent. Într-adevăr, costul fatetelor dentare personalizate poate fi mai mare decât al celor universale sau detașabile, însă acest cost reflectă calitatea superioară a materialelor utilizate, tehnologia avansată de realizare și durabilitatea în timp.

Dacă din punct de vedere financiar nu este momentul potrivit pentru a investi în fatete dentare personalizate, este important să optezi pentru o igienă orală riguroasă, controale periodice la stomatolog o dată la 6 luni și tratarea cariilor existente. Un zâmbet sănătos și frumos este rezultatul unei îngrijiri dentare corecte și al alegerii soluțiilor personalizate oferite de specialiști.

Dr. Kurbe Center, experți în estetica dentară

Cu o vastă experiență în aplicarea fatetelor dentare personalizate, echipa de specialiști din care fac parte în cadrul Dr. Kurbe Center este cunoscută pentru abordarea meticuloasă și personalizată. Fiecare pacient beneficiază de atenția noastră deosebită, cu fatete adaptate nevoilor și fizionomiei individuale ale fiecărui pacient. La Dr. Kurbe Center utilizăm materiale de cea mai înaltă calitate și tehnici avansate pentru a asigura rezultate estetice remarcabile și durabile, oferind pacienților nu doar un zâmbet frumos, ci și îmbunătățirea sănătății orale generale. Contactează-ne și află mai multe!

Leave a comment

× Chat