Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Endodontie

dr. kurbe center

ENDODONȚIE

O carie netratată la timp, prin evoluția sa dinspre smalț, dentină spre camera pulpară acolo unde se află vase de sânge și nervi, duce la inflamația acestor țesuturi împreună cu apariția durerii dentare. În termeni clinici, endodonția implică fie păstrarea unei părți, fie a întregii pulpe dentare în sănătate, fie îndepărtarea întregii pulpe în boală ireversibilă. 

Tratamentul endodontic modern constă în extirparea nervului dintelui cauzal și obturarea canalelor radiculare, toate aceste manopere fiind efectuate la microscop, pentru o mai bună abordare clinică mai ales atunci când este vorba despre un retratament endodontic, urmat de o recontrucție dentară (atunci când gradul de distrucție al dintelui este unul ridicat), urmat de cele mai multe ori de aplicarea unei coroane în vederea pastrării rezistenței în timp a dintelui cauzal.

ENDODONȚIE

Endodonția dentară poate aduce mai multe beneficii pentru sănătatea generală a dintelui și a cavității bucale. Acestea includ:

CE ÎNSEAMNĂ ENDODONȚIA?

Endodonția dentară este o procedură de tratament a dinților care implică îndepărtarea nervului și țesutului pulpar din interiorul dintelui, urmată de curățarea, sterilizarea și umplerea canalului radicular pentru a preveni infecțiile și pentru a salva dinte.

Acest tratament este necesar atunci când pulpa dentară, adică țesutul moale și sensibil din interiorul dinților, este infectată sau deteriorată, de obicei ca urmare a cariilor netratate sau a traumelor dentare. Simptomele comune ale unei pulpite sau inflamații pulpare pot include durere de dinți, sensibilitate la temperaturi extreme și umflarea gingiilor.

Endodonția implică următoarele etape:

  • Anestezia zonei afectate pentru a elimina orice disconfort sau durere
  • Accesul la interiorul dintelui prin îndepărtarea cariilor și a țesutului moale infectat sau deteriorat
  • Curățarea și sterilizarea canalului radicular cu instrumente speciale și soluții antiseptice pentru a elimina orice bacterii și a preveni infecțiile
  • Umplerea canalului radicular cu un material de umplutură pentru a preveni reintroducerea bacteriilor și pentru a menține integritatea structurii dentare
  • Refacerea dintelui cu un material de obturație sau o coroană dentară pentru a proteja și întări dinte.

După finalizarea procedurii de endodonție, este important să se urmeze o igienă orală adecvată, precum și să se efectueze vizite periodice la dentist pentru a se asigura că dantura rămâne sănătoasă și în formă optimă.

PLATA ÎN RATE DIRECT ÎN CLINICĂ

Zâmbetul tău strălucitor nu trebuie să fie amânat din cauza costurilor mari! Acum poți să beneficiezi de oricare dintre serviciile noastre dentare cu plata în rate, fără avans sau garanții suplimentare. Și cel mai bun lucru? Ai nevoie doar de buletin pentru a beneficia de această ofertă! Vino astăzi la clinica noastră și obține zâmbetul pe care îl meriți, fără nicio bătaie de cap financiar.

Medici
Profilaxie Dr.Kurbe
dr. Alina Mogos
Medic Dentist specialist

TARIFE SERVICII dentară

În clinica noastră, prețurile sunt competitive și ne străduim să oferim cel mai bun raport calitate-preț pentru pacienții noștri.
Pentru o listă completă a tarifelor noastre, apăsați butonul de mai jos.

suntem aici pentru dumneavoastră
program de lucru

Program de lucru

Luni - Vineri : 10:00 am – 09:00 pm
Sâmbătă: 09:00 am – 01:00 pm
Duminică: Închis

dr. kurbe center
FORMULAR DE CONTACT

    × Chat