Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

De ce să alegi un tratament estetic pentru efectele acneei hormonale 

Stressed,Sad,Brunette,Young,Woman,Wearing,Beige,Top,Looking,At

De ce să alegi un tratament estetic pentru efectele acneei hormonale 

Acneea hormonală este o problemă frecvent întâlnită, afectând numeroase persoane, dar mai ales adolescenții și femeile adulte care se confruntă cu dereglări hormonale. Acneea hormonală poate provoca disconfort fizic și emoțional, afectând încrederea în sine și stima de sine. Din fericire, medicina estetică oferă o varietate de tratamente eficiente pentru a combate efectele acneei hormonale. În acest articol, vom explora cauzele și simptomele acneei hormonale și vom discuta despre acnee hormonală tratament

Cauzele acneei hormonale 

Acneea hormonală este declanșată de dereglări hormonale care apar în diverse situații, inclusiv: 

 • Pubertate: În această perioadă, organismul produce cantități mari de hormoni androgeni, care stimulează glandele sebacee să producă mai mult sebum. Excesul de sebum poate înfunda porii și poate duce la apariția de acne vulgară sau coșuri sub piele. 
 • Menstruație: Schimbările hormonale care au loc în timpul ciclului menstrual pot declanșa acne vulgară la femei. Acneea premenstruală este frecvent întâlnită și apare, de obicei, în săptămâna înainte de menstruație. 
 • Sarcină: Hormonii fluctuează semnificativ în timpul sarcinii, ceea ce poate duce la apariția sau agravarea acneei. 
 • Sindromul ovarelor polichistice (SOPC): Aceasta este o afecțiune hormonală care afectează femeile și poate cauza dereglări hormonale, alături de simptome precum creșterea excesivă a părului, creșterea în greutate sau coșuri sub piele. 
 • Menopauză: În această perioadă, apar dereglări hormonale ca urmare a faptului că nivelurile de estrogen scad, iar hormonii androgeni pot deveni mai dominanți, ducând la apariția acneei. 

Chiar dacă acneea adultă apare în general la femei, se poate vorbi și despre acnee hormonală bărbați.  

Simptomele acneei hormonale 

Acneea hormonală se poate manifesta prin diverse simptome, printre care: 

 • Coșuri inflamatorii: Acestea sunt roșii, umflate și pot fi dureroase. Pot apărea pe față, gât, spate și piept. 
 • Puncte negre și puncte albe: Sebumul și celulele moarte ale pielii pot înfunda porii, ducând la apariția punctelor negre și albe. 
 • Chisturi: Acestea sunt noduli mari, dureroși, care se formează sub piele și pot lăsa cicatrici. 

Simptomele acneei hormonale pot varia în intensitate și pot afecta diferite zone ale corpului. 

Tratamente estetice pentru acneea hormonală 

Există diverse tratamente estetice care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea aspectului pielii afectate de acneea hormonală. Printre acestea se numără: 

 • Terapia cu laser: Aceasta implică utilizarea unui laser pentru a distruge bacteriile care cauzează acneea și pentru a reduce inflamația. Terapia cu laser poate, de asemenea, să stimuleze producția de colagen, ajutând la vindecarea cicatricilor. 
 • Terapia cu lumini LED: Aceasta utilizează lumina albastră pentru a distruge bacteriile care cauzează acneea și lumina roșie pentru a reduce inflamația și a stimula vindecarea. Terapia cu lumini LED este neinvazivă și nedureroasă. 
 • Microdermabraziunea: Aceasta este o procedură de exfoliere care îndepărtează stratul superior al pielii, ajutând la reducerea cicatricilor și la îmbunătățirea texturii pielii. Microdermabraziunea poate ajuta, de asemenea, la desfundarea porilor și la prevenirea apariției noilor coșuri. 
 • Peelingurile chimice: Acestea implică aplicarea unei soluții chimice pe piele pentru a îndepărta stratul superior și a stimula regenerarea celulelor pielii. Peelingurile chimice pot ajuta la reducerea cicatricilor, la uniformizarea tonului pielii și la ameliorarea acneei active. 

Ai grijă de tenul tău la Dr. Kurbe Center 

La Dr. Kurbe Center, punem la dispoziția pacienților noștri o gamă variată de tratamente estetice pentru a combate efectele acneei hormonale. Echipa noastră de specialiști este dedicată să ofere soluții personalizate, adaptate nevoilor fiecărui pacient. 

Indiferent dacă optezi pentru terapia cu laser, terapia cu lumini LED, microdermabraziunea sau peelingurile chimice, vei beneficia de cele mai recente tehnologii și de expertiza medicilor noștri. Ne asigurăm că fiecare procedură este efectuată într-un mediu sigur și confortabil, pentru a oferi rezultate optime și durabile. 

Dacă te confrunți cu acneea hormonală și dorești să îți îmbunătățești aspectul pielii, nu ezita să ne contactezi pentru o consultație. La Dr. Kurbe Center, suntem dedicați să te ajutăm să obții un ten sănătos și strălucitor. Alege tratamentele noastre estetice și redescoperă încrederea în tine! 

Astfel, tratamentele estetice nu doar că îmbunătățesc aspectul pielii, dar contribuie și la creșterea stimei de sine și la îmbunătățirea calității vieții. Investiția în sănătatea și frumusețea ta merită fiecare efort, iar la Dr. Kurbe Center, suntem aici pentru a te sprijini în această călătorie. 

Leave a comment

× Chat