Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Coroanele dentare

coroanele-dentare-poza
Coroanele dentare

De ce este important tratamentul endodontic in vederea restaurarii coronare ulterioare?

Majoritatea dinţilor care necesită tratament endodontic au fost afectaţi în prealabil de procese carioase masive. Acestea le-au subminat rezistenţa, crescându-le riscul de fractură şi îngreunându-le restaurarea pentru reluarea funcţiilor în cadrul aparatului dento-maxilar. Stomatologia modernă oferă numeroase posibilităţi de restaurare a dinţior cu tratament endodontic, dând posibilitatea medicului stomatolog să aleagă metoda ideală în funcţie de fiecare caz clinic în parte.

Dinţii devitali suferă anumite modificări structurale cum ar fi pierderea apei şi desfacerea legăturilor de colagen de la nivelul dentinei . Ei devin mai casanţi şi li se modifică capacitatea de adeziune. De asemenea, prepararea cavităţii de acces reduce rezistenţa cuspidiană şi creşte riscul de fractură.

Tipuri de coroane dentare 

Realizarea coroanelor de acoperire pe dinţii cu tratament endodontic este considerată în prezent ca fiind standardul de aur care poate asigura succesul pe termen lung al tratamentului respectiv şi reintegrarea dintelui în funcţiile aparului dento-maxilar.

Tipul de coroană se alege în funcţie de situaţia clinică. Dacă este posibil, se preferă utilizarea unei coroanelor din ceramică, deoarece prezintă avantajul major al economiei de substanţă dură dentară, lucru important mai ales pentru dinţii cu tratament endodontic, care au suferit deja în urma afectării de către procesul carios.

Coroanele din zirconiu integral nu pot atinge aceleaşi cerinţe estetice precum cele din ceramică, dar sunt preferate la pacienţii cu parafuncţii(bruxism nocturn sau diurn ) datorită rezistenţei crescute a acestui material în timp.

Related Posts

Leave a comment

× Chat