Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Coroane dentare – O soluție durabilă pentru dinti falsi

Coroane dentare – O soluție durabilă pentru dinti falsi

COROANE DENTARE- O SOLUȚIE DURABILĂ PENTRU DINȚI FALȘI

Un zâmbet sănătos și frumos începe cu dinți puternici și bine îngrijiți. Dacă ai pierdut un dinte sau ai unul afectat, coroanele dentare pot fi soluția ideală pentru a restabili funcționalitatea și estetica zâmbetului tău. Află ce sunt acelea coroane dentare, care sunt beneficiile lor și modul în care contribuie ele la o sănătate orală de lungă durată.

Ce sunt coroanele dentare?

Fie că vorbim despre coroane dentare sau dinti falsi, ne referim la proteze dentare personalizate care acoperă sau înlocuiesc un dinte afectat. Acestea sunt create pentru a imita forma și funcționalitatea dinților naturali, oferind o soluție durabilă și estetică. Materialele utilizate pentru coroane includ ceramica, metalul, sau o combinație între acestea, în funcție de nevoile și preferințele pacientului.

Beneficiile coroanelor dentare

Restaurarea funcționalității: Protezele cunoscute drept coroane dentare sunt proiectate pentru a restabili funcționalitatea normală a dinților. Dacă ai dificultăți în a mesteca sau ai sensibilitate la alimente reci sau calde din cauza unui dinte afectat, coroanele dentare pot rezolva aceste probleme, permițându-ți să te bucuri din nou de o mestecare confortabilă.

Estetică impecabilă: Aspectul natural al danturii de care te bucuri atunci când ai coroane dentare este un aspect esențial. Materialele moderne folosite în producția lor permit crearea unei estetici impecabile, potrivindu-se perfect cu restul dinților și oferind un zâmbet armonios.

Protejarea dintilor slăbiți sau afectați: Dacă ai un dinte slăbit de carii sau deteriorat de traumatisme, coroanele dentare pot proteja restul dinților și previn extinderea problemelor. Acestea previn complicațiile ulterioare și mențin integritatea întregii arcade dentare.

Durabilitate: Coroanele dentare sunt cunoscute pentru durabilitatea lor. Cu o îngrijire corespunzătoare și vizite regulate la dentist, acestea pot rezista mulți ani, oferind o soluție atractivă și funcțională pe termen lung.

Procesul de aplicare a coroanelor dentare

Consultarea initială: Specialistul de la clinica stomatologica examinează starea dinților și discută opțiunile disponibile.

Prepararea dintelui: Dintele afectat este pregătit pentru a face loc coroanei.

Amplasarea coroanei temporare: Până când coroana permanentă este pregătită, stomatologul poate plasa o coroană temporară pentru a proteja dintele pregătit.

Realizarea amprentelor: Se realizează amprente precise ale dintelui pregătit pentru a crea o coroană personalizată.

Producția coroanei: Coroana este realizată în laboratorul Dr. Kurbe Center, clinica stomatologica Bucuresti, unde ne asigurăm că se potrivește perfect cu restul dinților.

Amplasarea coroanei permanente: După finalizarea coroanei permanente, aceasta este cimentată sau fixată pe dintele pregătit.

Îngrijirea corectă a coroanelor dentare

Pentru a menține coroanele dentare în stare optimă, este esențial să respecți anumite practici de îngrijire.

Igiena riguroasă: Periajul și utilizarea aței dentare în mod regulat sunt esențiale pentru a preveni acumularea de plăci bacteriene și a proteja atât dinții naturali, cât și ceea ce numim dinti falsi.

Evitarea obiceiurilor dăunătoare: Evită să muști obiecte tari sau să deschizi ambalaje cu dinții, pentru a preveni deteriorarea coroanelor.

Vizite regulate la o clinica stomatologica: Programarea la controale dentare regulate ajută la depistarea oricăror probleme în stadii incipiente și la menținerea sănătății generale a dinților.

Coroanele dentare reprezintă o soluție durabilă și estetică pentru restabilirea și protejarea sănătății dentare. Cu beneficiile lor funcționale și estetice, coroanele dentare oferă o soluție comprehensivă pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească zâmbetul și să prevină complicațiile dentare pe termen lung. Dacă ești interesat de coroane dentare pret sau vrei să afli mai multe despre cum coroanele dentare pot îmbunătăți situația ta specifică, programarea unei consultații la Dr. Kurbe Center este primul pas spre un zâmbet sănătos și strălucitor.

Leave a comment

× Chat