Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Chirurgie dento-alveolara

WhatsApp Image 2023-01-18 at 01.04.00

Ce este chirurgia dento-alveolară?

Chirurgia dento-alveolară este o specialitate a medicinei dentare  care se ocupă cu studiul, prevenirea şi tratamentul inclusiv chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale, care de regulă sunt complicaţii ale cariilor dentare. Aceasta cuprinde :
1. chirurgia endodontică
2. chirurgia preprotetică
3. chirurgia parodontală
4.tratamentul accidentelor de erupţie ale dinţilor
5.tratamentul incluziilor dentare
6. tratamentul traumatismelor dento-parodontale
7. tratamentul edentaţiilor prin intermediul inserarii implanturilor dentare

Chirurgia dento-alveolară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu intervențiile chirurgicale asupra dinților și a țesutului osos care îi susține. Această procedură poate fi efectuată în biroul medicului stomatolog sau într-o clinică chirurgicală și poate include extracția dinților, tratamentul infecțiilor dinților, intervenții chirurgicale de implant dentar și îndepărtarea chisturilor sau tumorilor orale.

Extracția dinților este unul dintre cele mai comune proceduri de chirurgie dento-alveolară. Această procedură este realizată pentru a îndepărta dinții afectați de carie, inflamație sau alte afecțiuni, precum și pentru a face loc pentru aliniația dinților cu ajutorul unui aparat ortodontic. Extracția poate fi efectuată sub anestezie locală sau generală, în funcție de severitatea cazului și de necesitățile individuale ale pacientului.

Intervenția chirurgicală de implant dentar este o altă procedură comună în chirurgia dento-alveolară. Aceasta implică inserarea unui șurub de titan în osul maxilar sau mandibular, care va acționa ca o rădăcină artificială pentru un dinte artificial sau o proteză dentară. Acest procedeu necesită o intervenție chirurgicală minoră, sub anestezie locală, pentru a introduce implantul dentar în osul maxilar sau mandibular. După inserarea implantului dentar, osul din jurul acestuia va crește în timp, permițând implantului dentar să se integreze în mod natural în osul maxilar sau mandibular.

Chirurgia dento-alveolară poate fi, de asemenea, utilizată pentru a trata infecțiile dentare și ale gingiilor. Aceste proceduri includ drenarea abceselor dentare și îndepărtarea țesuturilor infectate pentru a preveni răspândirea infecției la alte părți ale corpului.

În concluzie, chirurgia dento-alveolară este o ramură importantă a stomatologiei care se concentrează pe intervențiile chirurgicale în ceea ce privește dinții și țesutul osos care îi susține. Aceste proceduri sunt utilizate pentru a trata o serie de afecțiuni dentare, precum și pentru a corecta problemele estetice și funcționale ale sistemului dento-maxilar. Este important să discutați cu medicul stomatolog pentru a determina cea mai potrivită opțiune de tratament pentru nevoile individuale ale pacientului.

Leave a comment

× Chat