Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Chirurgia Maxilo-Facială: Tehnici și Proceduri Specializate

Chirurgia Maxilo-Facială: Tehnici și Proceduri Specializate

CHIRURGIA MAXILO-FACIALĂ: TEHNICI ȘI PROCEDURI SPECIALIZATE

Chirurgia maxilo-facială este o disciplină medicală complexă care abordează o serie de proceduri specializate menite să rezolve afecțiuni variate ale feței, maxilarelor și gâtului. În acest context, câteva proceduri notabile care au avut un impact semnificativ sunt sinus lifting, adiția osoasă, extracția dentară, tratamentul cu PRF și procedurile de frenectomie.

  1. Sinus Lifting: Intern sau Extern

Sinus lifting-ul, cunoscut și sub denumirea de augmentarea sinusului, este o procedură utilizată pentru a crește volumul osoaselor maxilare superioare în zona premolarilor și a molarilor. Această tehnică este deosebit de utilă în cazul în care pacientul are un nivel scăzut al oaselor maxilare în această zonă, adesea datorită atrofiei osoase sau pierderii dentare. În funcție de situație, procedura poate fi realizată fie printr-o abordare internă, prin osul maxilar, fie printr-o abordare externă, prin ridicarea membranei sinusale și adăugarea de material de umplere osoasă.

  1. Adiție Osoasă

Adiția osoasă, sau augmentarea osoasă, este o tehnică utilizată pentru a crește volumul și densitatea osoasă în zonele în care acesta este insuficient pentru a permite inserarea implanturilor dentare sau pentru a asigura stabilitatea acestora. Materialele de umplere osoasă pot include propria osie a pacientului, os de origine animală sau materiale sintetice. Această tehnică permite crearea unui mediu optim pentru inserarea cu succes a implanturilor dentare și pentru menținerea acestora pe termen lung.

  1. Extracție Dentară

Extracția dentară este o procedură comună în chirurgia maxilo-facială și constă în îndepărtarea unui dinte afectat, deteriorat sau care nu se încadrează în alinierea corectă. Această procedură este efectuată cu maximă grijă pentru a minimiza trauma asupra țesuturilor înconjurătoare și pentru a asigura vindecarea corectă.

  1. Tratament cu PRF pentru Vindecare Rapidă

Tratamentul cu PRF (Factor de Creștere Plachetar) este o tehnică modernă utilizată pentru a accelera procesul de vindecare după intervenții chirurgicale în chirurgia maxilo-facială. Prin prelevarea unei cantități mici de sânge a pacientului și centrifugarea acestuia pentru a izola factorii de creștere și celulele sanguine, se obține PRF. Această substanță este apoi aplicată în zona chirurgicală, stimulând vindecarea rapidă și minimizând riscul de complicații postoperatorii.

  1. Frenectomie / Frenoplastie / Frenotomie

Procedurile de frenectomie, frenoplastie și frenotomie implică îndepărtarea sau ajustarea frenelor, care sunt țesuturi conective subțiri între diferite părți ale cavității orale sau ale feței. Aceste intervenții pot fi efectuate pentru a corecta probleme de aliniere dentară, disfuncții de vorbire sau pentru a elimina disconfortul asociat cu frenurile tensionate.

Tehnologie Avansată și Inovații

Chirurgia maxilo-facială a cunoscut o evoluție semnificativă în ceea ce privește tehnologia și tehnicile chirurgicale. Imagistica medicală avansată, cum ar fi tomografia computerizată și imagistica prin rezonanță magnetică, permite chirurgilor să analizeze în detaliu structurile osoase și țesuturile moi înainte de intervenția chirurgicală. Aceasta ajută la planificarea precisă a procedurilor și la minimizarea riscurilor.

Chirurgia maxilo-facială reprezintă o ramură medicală dinamică și în continuă evoluție, în care tehnologiile și tehnicile avansate sunt utilizate pentru a trata o gamă variată de afecțiuni. Procedurile precum sinus lifting-ul, adiția osoasă, extracția dentară, tratamentul cu PRF și procedurile de frenectomie demonstrează angajamentul specialiștilor în a oferi pacienților soluții inovatoare și eficiente pentru îmbunătățirea sănătății și calității vieții.

Leave a comment

× Chat