Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Ce trebuie să știi despre pivotul dentar 

Dentist,Watching,A,Dental,X-ray,Teeth,With,Dental,Pivot,On

Ce trebuie să știi despre pivotul dentar 

În domeniul stomatologiei, pivotul dentar este o componentă protetică esențială pentru restaurarea danturii afectate. De la definiția sa până la indicațiile și contraindicațiile aferente, este esențial să înțelegem ce presupune procedura stomatologică pentru a putea lua decizii informate privind sănătatea și estetica dentară. Citește acest articol și descoperă ce este acela un pivot dentar, când este necesar un pivot dentar, dar și când ar trebui evitat, și cum poți accesa serviciile specialiștilor de la Dr. Kurbe pentru restaurarea unui dinte cu ajutorul acestei componente protetice. 

Ce este pivotul dentar 

Restaurarea dintelui cu un pivot dentar este o procedură stomatologică folosită ca urmare a apariției unor deteriorări semnificative asupra unui dinte, cum ar fi caria profundă sau fractura. În esență, intervenția de montare pivot dentar implică inserarea unei rădăcini artificiale într-un dinte deteriorat sau compromis, pentru a permite ulterior montarea unei coroane dentare sau a altor tipuri de proteze dentare. În stomatologia modernă, cel mai utilizat tip de pivot este pivot dentar fibră de sticlă. 

Procesul de reconstituire dinte cu pivot fibră de sticlă începe prin îndepărtarea țesutului dentar afectat și pregătirea spațiului pentru inserarea pivotului. Rădăcina artificială este apoi fixată în interiorul rădăcinii dintelui natural sau, în cazuri mai extreme, în osul maxilarului sau mandibulei. După aceasta, coroana dentară este montată pe pivot, restabilind funcția și estetica dintelui restaurat.  

Când este indicat pivotul dentar 

Există mai multe situații în care pivotul dentar poate fi o soluție benefică pentru restaurarea danturii afectate: 

  • Deteriorare extensivă a dintelui: Atunci când un dinte este afectat în mod semnificativ de carie sau fractură și nu mai poate fi restaurat prin alte metode, pivotul dentar poate fi o opțiune. 
  • Absența rădăcinii dentare: În cazurile în care un dinte a fost extras sau rădăcina sa naturală a fost deteriorată, un pivot dentar poate furniza o bază solidă pentru o coroană dentară sau altă proteză dentară. 
  • Susținerea unei coroane dentare: Pivotul dentar poate fi folosit pentru a susține o coroană dentară în situația în care structura dintelui natural nu mai poate oferi suport adecvat. 

Pivot dentar: contraindicații 

În ciuda beneficiilor sale, există și situații în care un pivot dentar poate fi contraindicat: 

  • Deteriorarea osului maxilarului sau mandibulei: Dacă osul care ar trebui să susțină pivotul dentar este prea subțire sau deteriorat, procedura poate fi compromisă și nu va oferi suportul necesar pentru restaurarea dintelui. 
  • Infecții sau afecțiuni orale active: Prezența unor infecții sau afecțiuni orale active poate complica procedura de pivot dentar și poate afecta succesul acesteia. Este important ca astfel de probleme să fie tratate în prealabil, pentru a evita o infecție la dinte cu pivot. 
  • Probleme de igienă orală: Pacienții cu probleme cronice de igienă orală sau cu afecțiuni precum parodontita pot prezenta un risc crescut de eșec al pivotului dentar din cauza slăbirii structurii de suport a dintelui. 

Apelează la specialiștii Dr. Kurbe Center 

Când vine vorba de sănătatea dentară și de intervențiile stomatologice complexe, este esențial să te adresezi unor specialiști în domeniu. Echipa de experți de la Dr. Kurbe Center este dedicată furnizării de soluții personalizate pentru nevoile tale dentare. Specialiștii noștri au expertiza și experiența necesară pentru a evalua cazul tău specific și a recomanda cea mai potrivită abordare pentru restaurarea danturii tale.  

În plus, beneficiezi de tehnologii și proceduri stomatologice moderne, pentru rezultate de calitate și durabile. Pentru a afla mai multe despre cât rezistă un pivot dentar, pivot dentar fibră de sticlă preț, pivot dentar preț, pret pivot dentar și coroană, pivot dentar preț, dar și alte servicii stomatologice oferite de Dr. Kurbe Center, nu ezita să ne contactezi pentru o consultație personalizată. Vei primi îngrijirea și atenția de care ai nevoie pentru a-ți recăpăta zâmbetul și mai ales încrederea în frumusețea și sănătatea ta dentară. 

Leave a comment

× Chat