Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Ce trebuie să știi despre dinți ficși în 24 ore 

Elderly,Person,With,Mirror,Pushing,Her,Tooth,With,Finger

Ce trebuie să știi despre dinți ficși în 24 ore 

Tratamentul dinți ficși în 24 ore reprezintă o inovație revoluționară în domeniul stomatologiei. Această procedură avansată oferă pacienților posibilitatea de a obține o dantură atât funcțională, cât și estetică, totul într-un timp scurt, eliminând disconfortul și lipsa de încredere asociate cu lipsa dinților. Citește mai departe pentru a descoperi exact ce înseamnă dinți ficși în 24 ore, care sunt pașii acestui tratament și care sunt avantajele procedurii. 

Ce înseamnă dinți ficși în 24 ore? 

Dinți ficși în 24 de ore este un tratament modern de implantologie dentară, care implică inserarea a patru sau șase implanturi dentare, ce vor susține o lucrare dentară fixă. Scopul procedurii este de a înlocui toți dinții lipsă de pe una sau ambele arcade într-o singură zi, așa cum îi spune și numele.  

Această procedură este cunoscută și sub denumirile de All on 4 sau All on 6, în funcție de numărul de implanturi utilizate pentru fiecare arc dentar. Mai exact, un implant dentar All on 4 se referă la plasarea a patru implanturi, iar un implant dentar All on 6 se referă la plasarea a șase implanturi pentru a sustine toti dintii unui arc dentar. Următorul pas al acestei tehnici de  

Esența acestei proceduri constă în plasarea strategică a implanturilor dentare în maxilar, urmată de atașarea imediată a unei proteze fixe provizorii. Această procedură elimină necesitatea utilizarii unui implant individual pentru fiecare dinte în parte, ceea ce duce la un discomfort mai mic, precum și la costuri mai mici pentru pacienții ce necesită înlocuirea dinților lipsă.  

Această procedură este recomandată persoanelor care au pierdut toți sau majoritatea dinților și doresc un tratament rapid și eficient. Tratamentul dinți ficși în 24 ore este potrivit pentru cei care au proteze dentare mobile și doresc să își îmbunătățească calitatea vieții prin trecerea la o proteză fixă. 

Etapele tratamentului dinți ficși în 24 ore 

Acest tratament implică mai mulți pași: 

  • Consult și planificare: Primul pas al tratamentului dinți ficși în 24 ore este o consultație detaliată, în care un medic stomatolog evaluează starea generală de sănătate dentară a pacientului. Acest pas include investigații imagistice precum radiografii și tomografii computerizate. Pe baza acestor informații se va crea un plan de tratament personalizat. 

  • Plasarea implanturilor All on 4 sau All on 6: Procedura de plasare a implanturilor dentare în maxilar se realizează sub anestezie locală, pentru a asigura confortul pacientului. Cele 4 sau 6 implanturi sunt poziționate strategic pentru a oferi suport maxim protezei temporare. 

  • Atașarea protezei temporare: După plasarea implanturilor, se va atașa o proteză temporară, realizată din materiale de înaltă calitate, care arată și funcționează ca dinții naturali. 

  • Perioada de vindecare: În următoarele luni, cele 4 sau 6 implanturi vor fuziona cu osul maxilar, proces cunoscut sub numele de osteointegrare. În această perioadă, pacienții vor purta proteza temporară. 

  • Aplicarea unei proteze finale: După ce implanturile All on 4 sau All on 6 s-au integrat complet, proteza temporară va fi înlocuită cu una permanentă, realizată pentru a oferi durabilitate și estetică pe termen lung. 

  • Îngrijirea dinților ficși: Este esențial ca pacienții să urmeze o igienă orală riguroasă ce include periaj regulat, utilizarea de ață dentară, precum și vizite periodice la un medic stomatolog sau clinică dentară pentru controale și curățări profesionale. 

Avantajele tratamentului dinți ficși în 24 ore  

Pierderea dinților este o problem reală care afectează pacienții atât din punct de vedere al confortului zilnic, precum și stima de sine. Tratamentul dinți ficși în 24 ore vine ca un răspuns la această problem, cu o serie de avantaje care cresc semnificativ calitatea vieții. 

  • Timp redus de tratament și recuperare rapidă: Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei proceduri este timpul scurt de tratament. În plus, fiind o procedură care implică doar 4 sau 6 implanturi (All on 4 sau All on 6), recuperarea este mai rapidă comparativ cu alte tratamente. 

  • Estetică superioară și funcționalitate imediată: Tratamentul dinți ficși în 24 de ore oferă rezultate estetice, dat fiind faptul că proteza temporară este special concepută pentru a se potrivi cu forma feței și zâmbetului pacientului. În plus față de aspectul estetic, pacienții pot mesteca și vorbi normal imediat după procedură. 

  • Confort sporit față de proteza mobilă: Proteza fixă aplicată pe implanturile All on 4 sau All on 6 în cazul tratamentului dinți ficși în 24 ore este mult mai confortabilă decât protezele mobile, eliminând disconfortul asociat cu acestea, ceea ce îmbunătățește considerabil calitatea vieții pacienților.  

Dinți ficși în 24 ore la Dr. Kurbe Center 

Dinții ficși în 24 de ore reprezintă o inovație remarcabilă în domeniul stomatologiei. Acest tratament oferă pacienților o soluție nu doar funcțională, ci și rapidă și estetică pentru restaurarea zâmbetului. La Dr. Kurbe Center, ne asigurăm că fiecare pacient primește tratamentele dentare de care are nevoie. Contactează-ne și redescoperă bucuria unui zâmbet frumos și sănătos! 

Leave a comment

× Chat