Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Ce să faci când ai parodontoză 

Ce să faci când ai parodontoză 

Boala parodontală, cunoscută și sub denumirea de parodontoză, este o afecțiune serioasă a gingiilor care poate duce la pierderea dinților dacă nu este tratată corespunzător. Este una dintre cele mai comune boli dentare și afectează milioane de oameni din întreaga lume. Ignorarea simptomelor de parodontoză sau tratarea ei superficială pot avea consecințe grave asupra sănătății orale și generale. În acest articol, vom discuta despre ce este parodontoza, care este cel mai comun tratament parodontoză și cum specialiștii de la Dr. Kurbe Center pot ajuta în gestionarea acestei afecțiuni, pentru ca tu să poți afirma cu bucurie: “m-am vindecat de parodontoză”! 

Ce este parodontoza 

Parodontoza este o inflamație cronică a țesuturilor care susțin dinții, inclusiv gingiile, osul alveolar și ligamentele periodontale. Aceasta este cauzată de acumularea plăcii bacteriene și a tartrului pe dinți, ceea ce duce la inflamarea și sângerarea gingiilor, cunoscută inițial ca gingivită. Dacă gingivita nu este tratată, inflamația se poate extinde la structurile de suport ale dinților, ducând la parodontoză. 

Parodontoza prezintă o serie de simptome care ar trebui să fie luate în serios: gingiile sunt roșii, umflate și sângerează ușor, respirație urât mirositoare persistentă, retragerea gingiilor, expunând o parte mai mare a dinților, dinți care se mișcă sau care par să se îndepărteze unul de celălalt, durere la mestecat. 

Mai mulți factori pot contribui la dezvoltarea parodontozei, inclusiv igiena orală deficitară, fumatul și utilizarea tutunului, diabetul necontrolat, stresul (care poate slăbi sistemul imunitar), factorii genetici sau schimbările hormonale (cum ar fi cele din timpul sarcinii sau menopauzei). 

Care este tratamentul pentru parodontoză 

În parodontologie, pașii unui tratament parodontoză diferă în funcție de stadiul și severitatea inflamației. Scopul principal este de a controla infecția și de a opri progresia bolii, astfel încât să prevenim necesitatea unui tratament pentru parodontoză avansată. 

Un tratament parodontoză nechirurgical include mai multe recomandări: 

  • Igiena orală riguroasă. Pacientul trebuie să mențină o igienă orală exemplară acasă, inclusiv periajul dinților de cel puțin două ori pe zi și utilizarea zilnică a aței dentare. 

  • Curățarea profesională a dinților: scalingul și planarea radiculară sunt proceduri esențiale dintr-un tratament parodontoză, care au ca scop eliminarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe dinți și rădăcinile acestora. Aceste proceduri pot fi efectuate de un dentist sau un igienist dentar. 

În cazurile mai grave de parodontologie, poate fi necesar un tratament pentru parodontoză avansată sau tratamentul chirurgical: 

  • Chirurgia cu lambou (flap surgery): Aceasta implică ridicarea gingiilor pentru a curăța tartrul de pe rădăcinile dinților și apoi repoziționarea gingiilor. 
  • Grefele de os: Dacă boala a distrus osul care susține dinții, grefele de os pot ajuta la regenerarea acestuia. 
  • Grefele de țesut moale: Acestea sunt folosite pentru a întări gingiile retrase sau subțiri. 
  • Regenerarea ghidată a țesuturilor: Această procedură stimulează creșterea osului și a țesutului gingival în zonele afectate. 

Tratează parodontoza cu ajutorul specialiștilor Dr. Kurbe Center 

Parodontoza este o afecțiune serioasă care necesită atenție și tratament prompt pentru a preveni complicațiile grave. Înțelegerea simptomelor și cauzelor acestei boli este esențială pentru a lua măsuri rapide. Un tratament parodontoză variază de la proceduri nechirurgicale la intervenții chirurgicale, în funcție de severitatea bolii. Dacă te interesează parodontologie București sau tratament pentru parodontoză avansată, nu ezita să ceri ajutorul specialiștilor pentru a-ți proteja sănătatea orală.  

La Dr. Kurbe Center, pacienții beneficiază de evaluări detaliate și planuri de tratament parodontoză personalizate pentru a asigura sănătatea pe termen lung a gingiilor și dinților. Contactează-ne pentru mai multe informații, pentru a beneficia de o tehnologie avansată și de un tratament parodontoză personalizat. Echipa noastră de profesioniști dedicați asigură cele mai bune rezultate posibile pentru zâmbete sănătoase și frumoase! 

Leave a comment

× Chat