Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Bichectomie: o procedură chirurgicală pentru definirea conturului feței

Bichectomie o procedură chirurgicală pentru definirea conturului feței

i

BICHECTOMIE: O PROCEDURĂ CHIRURGICALĂ PENTRU DEFINIREA CONTURULUI FEȚEI 

Bichectomia grasimii, cunoscută și sub numele de reducerea buzei grase sau chirurgia pungilor de grăsime bucale, este o procedură cosmetică tot mai populară, menită să contureze și să sublinieze caracteristicile feței unei persoane. Această intervenție constă în eliminarea grăsimii acumulate în zonele bucale, numite și „bichecti”, pentru a obține un aspect mai subțire și mai definit al feței.

Ce sunt Bichectii și de ce se acumulează grăsime în această zonă?

Bichectii sunt pungi de grăsime situate în zona obrajilor, sub mușchii obrazului. Acești depozite de grăsime sunt parte a structurii anatomice a feței și au un scop evolutiv, dar pot crea un aspect „pufos” sau mai rotund al feței în cazul în care se acumulează prea multă grăsime în această zonă. Această acumulare excesivă de grăsime în bichecti poate fi influențată de factori genetici, vârstă, și alimentație.

Scopul Bichectomiei Grasimii

Scopul principal al bichectomiei grăsimii este de a subția și de a contura aspectul feței. Persoanele care consideră că au buzele prea mari sau rotunde și doresc o față mai definită pot opta pentru această procedură. În plus, bichectomia poate fi recomandată și pentru a corecta asimetriile faciale.

Cum se realizează Bichectomia Grasimii

Procedura de bichectomie grăsime se efectuează de obicei sub anestezie locală. Iată pașii principali ai procedurii:

Consultarea preoperatorie: Înainte de procedură, pacientul discută cu chirurgul plastic despre așteptările sale și planul de tratament. Medicul evaluează structura facială și discută potențialele riscuri și beneficii ale intervenției.

Anestezia: Zona buzelor și a obrajilor este anesteziată pentru a preveni durerea în timpul intervenției.

Incizii mici: Chirurgul face incizii mici, de obicei în interiorul gurii, pentru a accesa pungile de grăsime bucale.

Extragerea grăsimii: Grăsimea este eliminată cu grijă din bichecti, astfel încât să se obțină un aspect mai subțire al feței.

Închiderea inciziilor: Inciziile sunt închise cu suturi solubile, iar pacientul poate pleca acasă în aceeași zi.

Recuperarea după Bichectomie Grasimii

Recuperarea după bichectomia grăsimii este de obicei rapidă, cu puține disconforturi. Pacienții pot experimenta umflături și sensibilitate în zona obrajilor pentru câteva zile, dar aceste simptome dispar în timp. Este important să urmați instrucțiunile medicului cu privire la dieta și îngrijirea orală pentru a preveni eventuale complicații.

Riscuri și Avertismente

Ca orice procedură chirurgicală, bichectomia grăsimii implică anumite riscuri, inclusiv infecții, sângerări sau reacții adverse la anestezie. Este esențial să consultați un chirurg plastic experimentat și să luați în considerare toate aspectele procedurii înainte de a vă decide să o efectuați.

Bichectomia grăsimii este o procedură cosmetică eficientă pentru persoanele care doresc să obțină o față mai subțire și mai conturată. Cu toate acestea, este important să aveți în vedere că frumusețea vine în multe forme și dimensiuni, iar toate procedurile chirurgicale implică riscuri. Consultați întotdeauna un specialist pentru a discuta opțiunile potrivite pentru voi și a vă asigura că sunteți pregătit să urmați procesul de recuperare corespunzător.

Dacă dorești un contur facial mai definit și un aspect mai tânăr, bichectomia poate fi răspunsul. Suntem aici pentru a discuta cu tine despre cum bichectomia te poate ajuta să-ți îmbunătățești încrederea și frumusețea. Contactează-ne pentru o consultație personalizată!

Leave a comment

× Chat