Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

Aparat dentar: cât costă și ce trebuie să știm despre el

Aparat dentar

APARAT DENTAR: CÂT COSTĂ ȘI CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE EL 

Aparatul dentar, cunoscut și sub numele de ortodont sau aparat ortodontic, este un dispozitiv medical conceput pentru corectarea poziției dinților și a mușcăturii. Alinierea dinților este necesară atunci când pacientul se confruntă cu o mușcătură nefirească, dar și cu un aspect neplăcut: dinți îngrămădiți sau dinți poziționați incorect. Deși impactul estetic este evident, beneficiile unui aparat dentar depășesc sfera estetică, influențând sănătatea orală pe termen lung, reducând sau eliminând în totalitate mușcăturile anormale, durerile articulațiilor temporo-mandibulare sau riscul apariției bolii parodontale.

Ce înseamnă tratament ortodontic?

Înainte de a decide să optezi pentru un aparat dentar, este important să înțelegi costurile implicate și să ai o privire de ansamblu asupra a ceea ce presupune acest tratament. Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere la montarea unui aparat dentar este legat de nevoile tratamentului. Medicul ortodont este cel care efectuează tratamentul necesar pentru estetica zâmbetului și protejarea dinților. Procesul este unul complex și poate fi unul durată, însă aceasta variază în funcție de pacient.

Este necesar să discuți cu un medic ortodont despre problemele dentare cu care te confrunți, pentru a afla toate informațiile necesare privind variantele de tratament ortodontic potrivite ție, precum și despre tipurile de aparat dentar.

Durata tratamentului poate varia în funcție de complexitatea cazului și de tipul aparatului folosit. Este important să înțelegi etapele procesului și să te aliniezi cu recomandările ortodontului pentru a asigura succesul tratamentului.

Tipuri de aparate dentare și costuri tratament ortodontic

Există diverse tipuri de aparate dentare, iar alegerea potrivită depinde de nevoile individuale ale pacientului. Atunci când vine vorba despre ortodontie Bucuresti, trebuie să știi că suntem o clinică dentară cu o mare varietate de tipuri de aparate dentare, folosind atât aparat autoligaturant, aparat safir, ceramic, aparat metallic fix, dar și gutiere Clear Correct.

Aparatele fixe clasice, formate din bracketuri și arcuri, sunt cele mai cunoscute, dar tehnologii precum aparatele invizibile sau cele care se poartă doar pe perioade scurte de timp (aparate rapide) devin din ce în ce mai populare.

Costurile unui aparat dentar pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de aparat ales, durata tratamentului și complexitatea corectării. Este recomandat să discutați cu un medic ortodont pentru a obține o estimare precisă.

Beneficii pentru sănătatea orală

Aparatele dentare nu sunt doar un instrument estetic, ci joacă și un rol crucial în igiena orala pe termen lung. Ocluzia corectă a dinților reduce riscul problemelor dentare precum cariile, parodontoza și disfuncțiile articulației temporo-mandibulare (ATM). Astfel, investiția într-un aparat dentar poate aduce beneficii semnificative asupra stării generale de sănătate orală. Costurile și eforturile depuse în timpul tratamentului vor fi recompensate cu un zâmbet sănătos și armonios.

Pentru orice întrebări suplimentare sau pentru a vă programa la o consultatie, vă așteptăm cu drag la Clinica Dentară Dr. Kurbe. Punem accent pe oferirea de soluții personalizate și calitate superioară în tratamentele ortodontice. Într-un mediu modern și prietenos, îți stăm la dispoziție pentru a te ghida în procesul de alegere a unui aparat dentar, asigurându-ne că obiectivele tale sunt îndeplinite.

Leave a comment

× Chat