Oferte Dr. Kurbe | Oferte stomatologice si estetice

Scroll Top
str. Delea Noua nr. 23 Corp C1

5 mituri despre aparatul dentar 

aparat dentar

5 mituri despre aparatul dentar 

În domeniul stomatologiei, există unele mituri comune despre ortodonție care pot descuraja oamenii să își îmbunătățească sănătatea dentară și să poarte aparat dentar. În acest articol, vom explora cinci dintre aceste mituri și vom dezvălui adevărurile din spatele lor. 

Mit 1: Aparatul dentar este doar pentru copii 

Ortodonția este benefică la orice vârstă și poate aduce îmbunătățiri semnificative atât în funcția, cât și în estetica zâmbetului. Indiferent de vârstă, purtarea unui aparat dentar poate fi o soluție eficientă pentru corectarea problemelor de aliniere dentară. Dincolo de percepția că un aparat dentar este doar pentru copii, mulți adulți descoperă beneficiile tratamentului ortodontic mai târziu în viață.  

Problemele dentare precum dinții strânși, supraaglomerarea sau alinierea incorectă pot provoca dificultăți de masticare, uzură neuniformă a dinților și chiar probleme de vorbire. Un aparat dentar metalic sau un aparat dentar invizibil poate corecta aceste probleme și poate îmbunătăți funcția masticatorie, estetica zâmbetului și, implicit, încrederea în sine, indiferent de vârstă. 

Mit 2: Aparatul dentar este dureros de purtat 

Experiența disconfortului inițial după aplicarea unui aparat dentar este comună, însă durerea este adesea mai puțin intensă decât se crede. Tehnologia modernă și materialele inovatoare utilizate în aparatul dentar sunt concepute pentru a minimiza disconfortul și pentru a oferi un confort sporit în timpul purtării. Este normal să simți o senzație de presiune sau disconfort la început, pe măsură ce dinții se adaptează la noua poziție și aparatul își îndeplinește scopul de a corecta alinierea dentară. Este important să comunici deschis cu ortodontul pentru a primi sfaturi și recomandări personalizate în gestionarea disconfortului asociat purtării de aparat dentar. 

Mit 3: Aparatul dentar declanșează detectoarele de metale 

Temerea că un aparat dentar metalic va declanșa detectoarele de metale este comună printre cei care consideră acest aspect atunci când decid să își înceapă tratamentul ortodontic. Cu toate acestea, aparatele dentare moderne sunt fabricate din materiale care nu sunt magnetice și, prin urmare, nu vor declanșa detectoarele de metale utilizate la aeroporturi sau în alte locuri de securitate. Aceste materiale, cum ar fi aliajele de nichel-titan și oțelul inoxidabil, sunt sigure. Deși aparatele dentare metalice pot fi detectate de unele dispozitive de securitate, cum ar fi cele folosite la controlul la aeroporturi, acestea nu reprezintă o amenințare sau un motiv de îngrijorare.  

Mit 4: Nu poți să faci RMN dacă ai aparat dentar 

Există o preocupare că un aparat dentar metalic poate interfera cu aparatul RMN. Totuși, în realitate, majoritatea aparatelor dentare moderne sunt sigure pentru a fi utilizate în timpul RMN-ului. Materialele din care sunt fabricate nu sunt magnetice și nu cauzează probleme semnificative în timpul procedurilor de imagistică medicală. Cu toate acestea, este esențial să informezi întotdeauna personalul medical despre prezența aparatului dentar înainte de a face un RMN. Acest lucru le permite profesioniștilor să ia în considerare prezența aparatului dentar și să aplice măsurile de precauție necesare pentru a asigura siguranța și confortul pacientului în timpul procedurii.  

Mit 5: Aparatul dentar metalic este singura opțiune 

Aparatul dentar metalic a fost mult timp considerat standardul în tratamentul ortodontic. Cu toate acestea, este important să înțelegem că acesta nu este singura opțiune disponibilă. În prezent, există mai multe alternative moderne și mai estetice pentru cei care doresc să corecteze alinierea dinților, cum ar fi un aparat dentar invizibil. Există numeroase avantaje asociate cu utilizarea unui aparat Invisalign, de la aspectul discret, confortul, eficiența și experiența personalizată pe care le aduce un aparat dentar invizibil cum ar fi Invisalign. 

Dr. Kurbe Center – locul în care avem grijă de dantura ta 

Este important să  demontăm  miturile despre aparatul dentar cu informații corecte și actuale, fie că vorbim despre un aparat dentar metalic sau un aparat Invisalign. Aparatul dentar este un instrument valoros pentru îmbunătățirea sănătății dentare și a zâmbetului. Dacă ai întrebări sau îngrijorări legate de aparatul dentar, fă o programare și consultă un ortodont București pentru a obține informații și sfaturi personalizate.  

Related Posts

Leave a comment

× Chat